

NOC PARÍŽA zrnková káva
Paríž je svojimi štýlovými kaviarňami preslávený. Vypravte sa do mesta milencov a vychutnávajte každý dúšok skvostne ochutenej kávy. Príchuť francúzskeho likéru dodáva stopercentnej arabike na zmyselnosti. Romantické zážitky na seba nenechajú dlho čakať. Aj v kancelárii alebo na chalupe sa môžete oddať vôni nočného Paríža.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Odroda Typica z peruánskeho regiónu Puno je charakteristická plným, oblým telom a ľahkou sladkosťou. Citlivým ochutením sme túto skvelú zrnkovú kávu obohatili o arómu francúzskeho likéru. Nemá vplyv na aciditu ani penu. Všetko je, ako má byť. Espresso z Noci Paríža má hustú, svetlú a kompaktnú cremu.
Pôvod kávy
Región Puno leží v Andách, v blízkosti najväčšieho vysokohorského jazera na svete Titicaca. Pestovaniu kávovníkov sa v Peru venujú takmer výhradne drobní farmári. Malé plantáže obhospodarujú väčšinou v ťažko dostupnom teréne, preto sa o ich produkcii dá tvrdiť, že je v bio kvalite. Dopraviť totiž na svahy divokých Ánd priemyselné hnojivá alebo ošetrujúce postreky je skoro nemožné. Ani zber kávových bobúľ, ktoré vyzerajú ako naše čerešne, nie je nijako jednoduchý. Znamená šplhanie po strmých zrázoch a znášanie až šesdesiatkilogramových vriec s úrodou k prašným cestám.
Peruánci spracovávajú plody kávovníkov takzvaným premývaním, ktoré je zárukou vysokej kvality. Zrnká sa nakoniec sušia na slnku, triedia podľa akosti a balia. Zelená káva putuje na burzu. Proces ochucovania zrnkovej kávy možno vykonať dvojakým spôsobom - buď aromatizáciou až po pražení, alebo náročnejšou a drahšou technológiou ochutenia pri pražení. Touto cestou ide aj naša pražiareň. Výsledkom je veľmi delikátna aromatizovaná káva, ktorá si uchováva svoje prirodzené chuťové vlastnosti typické pre oblasť, kde vyrástla.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
