

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY TANZANIA ORIGIN 75%
Podľahol jej Casanova aj madam du Barry. Milovali ju Aztékovia. My sme obdiv k čokoláde dotiahli k dokonalosti. Objavuje sa nielen v nápojoch, ale aj potravinách, krémoch, parfumoch a ktovie kde ešte. Ponorte nosy do fascinujúcej vône, zlíznite z pier horkú lahodnosť. Z čokoládových šošoviek dovezených z horúcej Tanzánie vyrobíte, načo si spomeniete.
Zloženie
Kakaová hmota Tanzanie 75%, Kakaové maslo, Cukor, Přírodní vanilkový prášekCHUŤ
Čokoládové šošovky Tanzánia sú tak horké, ako len môže čokoláda byť. Ich chuť je ale zároveň delikátne oblá, plná a hrejivá. Skúste ich rozpustiť v horúcom mlieku, alebo z nich vyrobiť polevu na tortu. Vždy zožnete úspech.
PÔVOD
Východné pobrežie strednej Afriky charakterizujú vulkány, jazerá i národné parky a rezervácie. Klíma je teplá, dažďové zrážky hojné a slnečné žiarenie nadpriemerné. Tanzánia, o ktorej hovoríme, je skrátka krajinou pre pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) úplne ideálne. Niet preto divu, že skvelé kakao pochádza práve odtiaľ.
Než sa ale z plantáží dostane kakao do čokolády, musí uraziť veľký kus cesty. Kakaové bôby, ktoré sú pre jej výrobu najdôležitejšie, je potrebné z plodov kakaovníkov vylúpať (vylúštiť), fermentovať, usušiť a predpražiť. V takom stave sa posielajú do spracovateľského závodu. Tak je nutné bôby podrviť a dopražit. Následným krokom je mletie. Vzniknutá kakaová hmota je premenená v kakaové maslo a z neho sa vyrába samotnové kakao. Obe suroviny sa potom používajú na výrobu čokolády.
Čokoholikov možno zaujme, že hoci prvé zmienky o čokoládovom nápoji pochádzajú zo začiatku 16. storočia, prvá tabuľka čokolády uzrela svetlo sveta až koncom 19. storočia. Odvtedy dopyt celosvetovo rastie. Najväčší vyznávači čokolády žijú vo Švajčiarsku, Veľkej Británii a Írsku.
Čokoláda patrí k najstravitelnejším a najvýživnejším pokrmom, preto si ju obľubujú športovci i ťažko pracujúci ľudia. Z rovnakých dôvodov ju fasovali americkí vojaci počas 2. svetovej vojny. A dnes sú čokoládou vybavení na svojich cestách astronauti.
Je dokázané, že kvalitná čokoláda obsahuje životne dôležité vitamíny (D, vitamíny radu B, A i E) a širokú škálu antioxidantov. Je mimoriadne bohatá aj na minerálne látky - horčík, sodík, draslík, vápnik, zinok alebo železo. V malom množstve v nej možno nájsť aj kofeín. Súhra všetkých týchto látok pomáha konzumentom čokolády udržať dobrú náladu, vyvolať pocity pokoja a dokonca šťastie. V úvode spomínaný Casanova čokoláde pripisoval afrodiziakálne účinky. Keď sa budeme držať faktov, môžeme povedať, že pojedaním čokolády možno podporiť celkové zdravie, zmierniť riziko vzniku niektorých neduhov a podporiť telo v boji napríklad s infekciami.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Čokoládové šošovky Tanzánia origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov. Obsahujú 68% kakaovej sušiny.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 444 kJ / 584 kcal |
Tuky: | 46,9 g |
z toho nasytených : | 28,2 g |
Sacharidy: | 25,1 g |
z toho cukry: | 21,6 g |
Bielkoviny: | 8,1 g |
Soľ: | 0,02 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%
