

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Labužnícka rozprávka! Táto plantážová káva z južného pobrežia Kuby sa môže pochváliť takmer nulovou aciditou, ale plnou chuťou citeľným čokoládovým a karamelovým zafarbením. Pohorie Sierra Maestra, v ktorom sa narodila, jej dalo do vienka sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Keď si ju skutočne vychutnáte, objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Jemná, sladká káva s plným telom zachutí objaviteľom nových pôžitkov aj skúseným kofeínovým mágom. Kuba Serrano Superior obsahuje menej kyselín ako vysokohorské druhy. Charakterizuje ju temná a osobitá chuť horúcej čokolády a karamelu. Podobne ako u všetkých kvalitných stopercentných arabík, aj v tomto prípade je pri správnej extrakcii crema hustá a kompaktná.
Pôvod kávy
Pohorie Sierra Maestra leží na južnom pobreží ostrova Kuba. Jeho najvyššia hora (zároveň najvyššia hora celej Kuby), Pico Turquino, má 1974 m.n.m. Tropické a vlhké podnebie vytvára pre pestovanie kávovníkov (Coffea arabica) skvelé podmienky. Tamojšia pôda je bohatá na meď, mangán, chróm a železo. Kubánska káva má preto výnimočný chuťový profil. Najčastejšie odrody, ktoré na Kube nájdeme, sú Bourbon, Typica, Caturra a CATU & Catimor.
Kávovníky sa zberajú ručne od júla do decembra. Ich červené plody veľkosti a vzhľadu čerešní sú spracovávané takzvanou mokrou cestou čiže premývaním. Hneď po zbere sa nasypú do veľkých nádob s vodou. Kvalitná časť úrody klesne ku dnu, zvyšok sa zoberie z hladiny. Spolu s vodou sa čerešne pretláčajú špeciálnymi drviacimi plechmi, ktoré z nich odstránia dužinu. Semená (kávové zrnká) sa nechávajú fermentovať, následne sú sušené na slnku a v sušiarňach. Nakoniec je káva vytriedená a balená po 60 kilogramoch do jutových vriec.
Do Kuby sa kávovníky dostali v roku 1748. Kávové plantáže obrábajú dedinčania, ktorým patria väčšinou malé kúsky pôdy. Veľakrát sa združujú do väčších spoločností, aby zaistili káve lepší odbyt. Každá šarža kubánskej kávy má jasnú a sprievodnú históriu. Ročne jej krajina vyvezie 8 tisíc ton. Kubánci kávu milujú, varia si ju do termosiek, ochucujú cukrom a nosia so sebou. Kávu s mliekom dostanete na Kube len v lepších hoteloch, miestny ju pijú iba sladenú.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























9. 1.
7. 1.
29. 9.
6. 1.
7. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
