

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Prírodná aróma BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma masaly jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej zmesi korenia (kardamom, škorica, zázvor, klinček, badián, čierne korenie, muškátový oriešok).
Pôvod
Keď budete popíjať Horúcu čokoládu Masala, prenesú vás myšlienky do ďalekých krajov voňajúcich divokými kvetinami a cudzokrajným korením. Odkiaľ ale skutočne jej suroviny pochádzajú, vám radi prezradíme ešte pred prvým dúškom.
Kakao je z kakaových bôbov dopestovaných a spracovaných v Dominikánskej republike. Väčšinu krajiny v súostroví Veľké Antily pokrýva pohorie, klíma je tropická, čas od času sa oblasťou preženú hurikány. Priemerná teplota sa pohybuje medzi 16 a 30 ˚C. Pôda je úrodná, nie je teda divu, že sa celých 20 percent obyvateľov venuje poľnohospodárskej činnosti. Najčastejšie pestujú cukrovú trstinu, banány, bavlnu, kávu a kakao.
Práve to je považované za jedno z najkvalitnejších na svete. Veľká časť produkcie pochádza z organického poľnohospodárstva. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované, zberané a ich plody spracovávané bez použitia priemyselných hnojív alebo ochranných postrekov. A tento trend sa stáva populárnym u čím ďalej väčšieho počtu roľníkov.
Kakaovníky v prírode dorastajú do výšky 5-8 metrov. Na plantážach sú ale udržiavané ako väčšie kríky. Stálezelené rastliny majú dlhé listy, ochlpené vetvičky a každý rok kvitnú v dvoch vlnách. Kvety majú ružovobielu farbu. Plodom kakaovníka sú žlté bobule, až 30 centimetrov dlhé, na povrchu pozdĺžne ryhované. Vnútri, v hutnej bielej dužine, ukrývajú 4-14 semien - kakaových bôbov. Práve z nich sa vyrába kakao, komodita žiadaná na celom svete. Doprial si ho vládca Aztékov rovnako ako šľachtický dvor španielskych dobyvateľov Ameriky.
Paraguaj je druhou krajinou, ktorá má na lahodnosti horúcej čokolády podiel. Jej cukrová trstina sa preslávila na celom svete. Vnútrozemský štát býva radený medzi rozvojové, ide o druhý najchudobnejší v Južnej Amerike. Takmer polovica obyvateľov pracuje v poľnohospodárstve. Pestujú najmä sóju, kukuricu, obilie a tiež cukrovú trstinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorastajúca do výšky 5 metrov obsahuje v dužine stebiel až 20 percent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do stredoveku bol trstinový cukor pre Európanov neznámym pojmom. Vyrába sa lisovaním trstiny a varením získanej tekutiny.
Táto zmes môže obsahovať zvyšky mlieka, na pozore by sa mali mať ľudia s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
