Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Kód: 1326

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú.

Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
UPS Dodáme do 22. 10. 2019 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 22. 10. 2019 2,49 €
Zasielkovňa Dodáme do 23. 10. 2019 1,79 €
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda s masalou
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, , Aróma prírodná

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma masaly jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej zmesi korenia (kardamom, škorica, zázvor, klinček, badián, čierne korenie, muškátový oriešok).

Pôvod

Keď budete popíjať Horúcu čokoládu Masala, prenesú vás myšlienky do ďalekých krajov voňajúcich divokými kvetinami a cudzokrajným korením. Odkiaľ ale skutočne jej suroviny pochádzajú, vám radi prezradíme ešte pred prvým dúškom.

Kakao je z kakaových bôbov dopestovaných a spracovaných v Dominikánskej republike. Väčšinu krajiny v súostroví Veľké Antily pokrýva pohorie, klíma je tropická, čas od času sa oblasťou preženú hurikány. Priemerná teplota sa pohybuje medzi 16 a 30 ˚C. Pôda je úrodná, nie je teda divu, že sa celých 20 percent obyvateľov venuje poľnohospodárskej činnosti. Najčastejšie pestujú cukrovú trstinu, banány, bavlnu, kávu a kakao.

Práve to je považované za jedno z najkvalitnejších na svete. Veľká časť produkcie pochádza z organického poľnohospodárstva. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované, zberané a ich plody spracovávané bez použitia priemyselných hnojív alebo ochranných postrekov. A tento trend sa stáva populárnym u čím ďalej väčšieho počtu roľníkov.

Kakaovníky v prírode dorastajú do výšky 5-8 metrov. Na plantážach sú ale udržiavané ako väčšie kríky. Stálezelené rastliny majú dlhé listy, ochlpené vetvičky a každý rok kvitnú v dvoch vlnách. Kvety majú ružovobielu farbu. Plodom kakaovníka sú žlté bobule, až 30 centimetrov dlhé, na povrchu pozdĺžne ryhované. Vnútri, v hutnej bielej dužine, ukrývajú 4-14 semien - kakaových bôbov. Práve z nich sa vyrába kakao, komodita žiadaná na celom svete. Doprial si ho vládca Aztékov rovnako ako šľachtický dvor španielskych dobyvateľov Ameriky.

Paraguaj je druhou krajinou, ktorá má na lahodnosti horúcej čokolády podiel. Jej cukrová trstina sa preslávila na celom svete. Vnútrozemský štát býva radený medzi rozvojové, ide o druhý najchudobnejší v Južnej Amerike. Takmer polovica obyvateľov pracuje v poľnohospodárstve. Pestujú najmä sóju, kukuricu, obilie a tiež cukrovú trstinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorastajúca do výšky 5 metrov obsahuje v dužine stebiel až 20 percent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do stredoveku bol trstinový cukor pre Európanov neznámym pojmom. Vyrába sa lisovaním trstiny a varením získanej tekutiny.

Táto zmes môže obsahovať zvyšky mlieka, na pozore by sa mali mať ľudia s alergiou na laktózu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného čokoládového nápoja. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým.

2 - 3 kávové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku. Rozmiešame a môžeme vychutnávať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasytených :5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bielkoviny:7,6
Soľ:0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK

Dominikánské kakao a paraguayský cukor. K tomu kvapôčka prírodnej orieškovej arómy, a máte nápoj na večerné ukľudnenie malých nezbedníkov aj k popoludňajšiemu olovrantu pred veľkou porádou. Horúca čokoláda sa stáva veľmi obľúbenou. Na jej prípravu totiž nie je potrebné nič iné ako hrnček mlieka a lyžička. Nasypať, zaliať, zamiešať. Koktejl vitamínov a minerálnych látok so schopnosťou povzbudiť a potešiť je na stole za pár sekúnd. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH

Prezerali ste


Darčeková degustačná sada BIELYCH ČAJOV
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Darčeková degustačná sada BIELYCH ČAJOV

Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
11,79 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »