Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Kód: 1325

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou.

Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
UPS Dodáme do 22. 10. 2019 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 22. 10. 2019 2,49 €
Zasielkovňa Dodáme do 23. 10. 2019 1,79 €
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Karamel
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, , Karamelové aroma

Creama a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma karamelu jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej pochutiny.

Pôvod

Možno poznáte horúcu čokoládu z automatu alebo farebného sáčku z regálov supermarketov. Ťažko povedať, čo všetko takéto zmesi obsahujú. Horúca čokoláda v prášku 42 % BIO – karamel má zloženie jasné: kakaový prášok z Dominikánskej republiky, trstinový cukor z Paraguaya a kvapka karamelovej arómy. To je všetko. Žiadne konzervanty alebo zbytočnosti. Kakao a cukor pochádzajú naviac z organického poľnohospodárstva, môžu sa teda právom pýšiť značkou BIO.

Kakao a výrobky z neho nás obklopujú denne. Málokedy si však uvedomíme, odkiaľ vlastne pochádzajú. Možno vás zaujme informácia, že najväčším svetovým producentom kakaa je Pobrežie Slonoviny, nasleduje Indonézia a Ghana. Dominikánska republika, ktorej farmári vypestovali kakaové bôby pre túto horúcu čokoládu, obsadila desiatu priečku. Ročne vyprodukuje okolo 50 tisíc ton kakaa. Je pre ňu kľúčovou plodinou. Vďaka kakau sa Dominikánska republika radí na špičku vývozcov ekologických produktov na svete. Kvalita tamojšieho kakaa je na medzinárodnej úrovni uznávaná ako jedna z najlepších. Mimochodom – pestovaniu kakaovníkov v režime organického poľnohospodárstva sa venuje okolo 17 percent z necelých 40 tisíc registrovaných fariem. To rozhodne nie je málo. Najčastejšie putuje dominikánske kakao do Spojených štátov, Holandska a Belgicka. Vývoz za posledných 10 rokov vzrástol o neuveriteľných 322 percent.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú vysoké stálezelené stromy s dlhými listami a veľkými, až 30 centimetovými plodmi. Ich dužina ukrýva 4-14 kakaových bôbov o veľkosti asi 2 centimetre. Tie je potrebné vyňať, zbaviť zvyškov dužiny, nechať niekoľko dní kvasiť a potom dobre usušiť. Bôby nasledovne putujú do spracovateľských závodov, kde sú dočistené, olúpané a upražené. Potom putujú na takzvané mlyny, kde z nich vznikne kakaová hmota. Z tej sa oddeľuje kakaové maslo a samotný kakaový prášok.

Rovnako ako kakao, poznáme veľmi dobre aj cukor. Ako je to s cukrovou trstinou už však tak jasné byť nemusí. Mohutná tráva je radená do čeľade lipnicovité a najlepšie sa jej darí v trópoch. Paraguay je jednou zo zemí, pre ktorú je cukrová trstina (Saccharum officinarum) zásadnou plodinou, dokonca podporovanou štátom. Hoci boli prvé semenáčiky vysadené už v roku 1549, vyššie výnosy vykazujú poľnohospodári až od polovice 20. storočia. Očakáva sa však, že výroba cukru v Paraguayi porastie. Trstinový cukor sa vyrába povarením šťavy zo stoniek cukrovej trstiny. Akonáhle sa z nej odparí voda, vzniknú v nádobách sladké kryštáliky jantárovej farby.

Všetky ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená karamelovou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať len ľudia s alergiou na laktózu. Horúca čokoláda môže obsahovať stopy mlieka.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného čokoládového nápoja. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým.

2 - 3 kávové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku. Rozmiešame a môžeme vychutnávať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasytených :5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bielkoviny:7,6
Soľ:0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK

Dominikánské kakao a paraguayský cukor. K tomu kvapôčka prírodnej orieškovej arómy, a máte nápoj na večerné ukľudnenie malých nezbedníkov aj k popoludňajšiemu olovrantu pred veľkou porádou. Horúca čokoláda sa stáva veľmi obľúbenou. Na jej prípravu totiž nie je potrebné nič iné ako hrnček mlieka a lyžička. Nasypať, zaliať, zamiešať. Koktejl vitamínov a minerálnych látok so schopnosťou povzbudiť a potešiť je na stole za pár sekúnd. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 22. 10. 2019
Veľké balenia:
22,43 € s DPH
12,20 € s DPH
7,03 € s DPH
Malé balenia:
3,71 € s DPH
2,32 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »