

KREHKÉ CUKROVINKY zrnková káva
Už ste niekedy ochutnali vianočné pečivo v auguste? Ak áno, iste nám potvrdíte, že je to slasť! Krehké čokoládové, vanilkové a kokosové kúsky nemusia na váš stôl nutne zavítať len v decembri. Užite si sviatočnú kompozíciu chutí a vôní kedykoľvek v roku. Vďaka umne aromatizovanej káve môžete mať Vianoce každý deň!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
To najlepšie, čo servírujete vzácnym návštevám, sa teraz premietlo do stopercentnej arabiky. Jej základ s plným telom nádherne dopĺňajú tóny vanilky, čokolády, orechov, medu a kokosu. Krehké pečivo má len minimálnu aciditu. Crema je jemná, hustá a elastická.
Pôvod kávy
Typica je základná odroda kávy arabika. Pochádza z Etiópie, dnes sa ale pestuje na mnohých svetových plantážach. Kávovníky dorastajú do výšky 4 metrov, a hoci nevynikajú vysokou výnosnosťou, kvalita ich plodov ďaleko predstihuje ostatné odrody. Juhoamerické plantáže drobných roľníkov produkujú skvostné kávové zrnká vďaka vysokej nadmorskej výške, špeciálnej klíme a vlhkostným pomerom. A tiež vďaka faktu, že nie sú hnojené ani ošetrované priemyselne vyrábanými produktmi. Káva z Ánd je často označovaná ako organicky pestovaná.
Plody kávovníkov, takzvané kávové čerešne, dozrievajú 9-14 mesiacov. Takže sa musia zberať postupne. Odroda Typica je spracovávaná premývaním. Bobule sú nasypané do vody, pretlačené cez drviace plechy a zbavené dužiny. Uvoľnené kávové zrnká sa vo vode ďalej fermentujú. Po asi 36 hodinách prichádza na rad sušenie. Buď farmári sušia kávu v sušičkách, alebo na priamom slnku. Oba postupy majú svoje výhody aj nevýhody. Vždy sa ale musí dávať pozor, aby úroda neplesnivela.
Praženie kávy je krok, ktorý by mal tesne predchádzať (v poriadku niekoľkých dní) jej konzumácii. Preto zrnká pražíme až v okamihu, keď si kávu objednáte. Ak volíte kávu ochutenú, prebieha aromatizovanie tesne pred pražením. Pražiar na kávu aplikuje postrek nosného oleja s prírodnou arómou. Je to síce drahšia technológia, ako ochucovať kávu až po pražení, ale prináša oveľa lepšie výsledky. Takto aromatizovaná káva si svoju vôňu a chuť uchová dlhšie. Navyše aróma nikdy neprebije prirodzené vlastnosti kávy, ale harmonicky ich doplní.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

JAHODY VO SMOTANE zrnková káva
