

LIESKOVÝ ORIEŠOK zrnková káva
Oriešky sú jednou z najpopulárnejších chutí vôbec. Káva s ich arómou je veľmi žiadaná. Najskôr preto, že chutí všetkým bez rozdielu veku a povolania. Keď je jej základom kvalitná plantážová arabika, potom prináša okrem páčiacich chuťových vnemov tiež veľa zdravotných benefitov. Zlepšuje sústredenie, odbúrava stres a spaľuje tuky.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Stopercentná arabika dáva orieškovej káve vynikajúci základ s plným telom a strednou kyslosťou. Vďaka pridanej aróme sa z nej stáva sladkastá dobrota. Ak ju správne pomeliete a extrahujete, dočkáte sa lahodnej šálky s hustou a jemnou penou.
Pôvod kávy
Peruánske kávy sú vo svete preslávené. Je to spôsobené jednak tým, že rastú vysoko v horách, kde na kávovníky pôsobí unikátna súhra klimatických a pôdnych podmienok, ale aj absenciou priemyselných hnojív a postrekov. Drobní farmári z vysokých Ánd si ich používanie nemôžu dovoliť. Navyše by ich v mnohých prípadoch ani k ťažko dostupným plantážam nedopravili. Z toho dôvodu je arabika z Puno považovaná za rovnako kvalitnú ako kávy z organického poľnohospodárstva.
Až štvormetrové kávovníky plodia takmer celoročne. Kávové čerešne dozrievajú 9-14 mesiacov, preto sa zberajú priebežne. Kávové zrnká sa z nich získavajú metódou nazvanou premývanie. Ide o to, že sa bobule nasypú do vody, sú pretlačené špeciálnymi strojmi, ktoré ich zbavia dužiny, a kávové zrnká vo vode až 36 hodín fermentujú. Potom je nutné zbaviť ich vlhkosti, takže sa sušia. Buď v sušiarňach, alebo na priamom slnku.
Aromatizáciu kávy vykonávame vždy tesne pred odoslaním k zákazníkovi. Delikátny proces, pri ktorom sa za vysokej teploty mení chemické zloženie kávových zŕn, je plne v kompetencii nášho skúseného pražiara. Pred samotným pražením postrieka kávu nosným olejom s prírodnou arómou. Vďaka tomu sa vôňa a chuť, v tomto prípade oriešková, zakomponuje do zŕn a zostáva v nich po dlhú dobu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























11. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM zrnková káva

ORECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva
