

VANILKOVÁ zrnková káva
Tradičná a populárna vanilková príchuť dodáva plantážovej káve nežnú hebkosť. Aromatické korenie poznajú snáď vo všetkých domácnostiach, je súčasťou radu pokrmov, nápojov aj parfémov. Niet preto divu, že vanilkou aromatizujeme tiež kávu. Náš majster pražiar venuje príprave ochutenia kávy maximálnu pozornosť. A my môžeme ponúkať najvyššiu kvalitu!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Chuť a vôňu vanilky asi nie je potrebné opisovať. Obľúbené korenie si s ničím iným nepomýlite. Vanilkou aromatizovaná stopercentná arabika pôsobí veľmi vyvážene, jemne a sladkasto. Acidita je pomerne nízka. Pri správnom mletí a extrakcii sa môžete tešiť na bohatú, jemnú penu.
Pôvod kávy
Káva, ktorú používame na aromatizovanie, pochádza z peruánskych Ánd. Región Puno je tradičným producentom vysokohorskej arabiky, ktorá žne úspechy na celom svete. Jej odroda Typica síce nevyniká vysokým výnosom, je ale cenená pre skvostné chuťové vlastnosti. V Peru sa pestovaniu kávy z 98 percent venujú maloroľníci. Obhospodarujú drobné políčka na úpätí hôr s celými rodinami. Pretože sú ich kávovníkové plantáže veľmi zložito prístupné, nie sú hnojené ani ošetrované priemyselnými výrobkami. Z toho dôvodu spĺňa káva z Puno rovnaké nároky, aké sú kladené na produkciu organického poľnohospodárstva.
Plody kávovníkov (Coffea arabica) sa zberajú takmer celoročne. Podľa toho, ako priebežne dozrievajú, vyrážajú za nimi do kopcov česači. Keď sa bobule dostanú na spracovateľskú farmu, sú nasypané do vody, pretlačené drviacimi plechmi a zbavené dužiny. Potom sa až 36 hodín fermentujú v kvasných nádobách. Výsledkom celého procesu sú zelené alebo sivé kávové zrnká, ktoré farmári sušia buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach.
Aromatizovanie kávy je mimoriadne delikátny proces, ktorý si vyžaduje skutočného majstra pražiara. My ho máme, takže naša ochutená káva vyniká dlhotrvajúcou arómou.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
