

ŠKORICOVÁ zrnková káva
Samé dobré správy: káva ochutená škoricou zlepšuje spaľovanie tukov, ničí baktérie, zahrieva a lieči prechladnutie. Neveríte? Potom nutne musíte vyskúšať škoricovú zrnkovú kávu z Ánd. Ľahučká korenitosť z nej robí originálny nápoj pre každé ráno, prirodzená sladkosť zase zvádza na popoludňajšie maškrtenie.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Základom tejto škoricovej lahôdky je stopercentná arabika z Peru. Rad baristov ju vyhľadáva pre plné telo, nízku aciditu a celkovú vyrovnanosť. Káva pôsobí veľmi harmonicky, je prirodzene sladkastá až ovocná. Preto s ňou tak dobre korešponduje škoricová aróma. Crema je jemná, ale hustá a súdržná.
Pôvod kávy
Vysokohorské kávy sú všeobecne veľmi obľúbené. Táto vyrástla na úbočiach Ánd, v regióne Puno, niekoľko desiatok kilometrov od slávneho jazera Titicaca. Kávovníky majú v oblasti ideálne klimatické a pôdne podmienky, takže sa na ich pestovanie zameriava mnoho miestnych maloroľníkov. Pretože sa o svoje plantáže, položené vysoko v horách, starajú len s rodinami, je pre nich nepredstaviteľné hnojiť kávovníky priemyselnými prípravkami. Po prvé je to veľmi drahé, za druhé dostať sa ku kávovníkom je zložité aj pre oberačov kávových čerešní. Úroda z Puno je tak prirovnávaná ku káve pestovanej v režime organického poľnohospodárstva.
Plody kávovníkov sú zberané tak, ako postupne dozrievajú. Počas 24 hodín musia byť dopravené na spracovanie, ktoré sa v Andách vykonáva premývaním. Celá úroda sa nasype do vody a je pretlačovaná špeciálnymi plechmi, ktoré plody zbavia dužiny. Voľné kávové zrnká sa potom až na 36 hodín uložia do kvasných nádob. V nich prebehne fermentácia. Posledným krokom je sušenie - buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach. Zelená káva je nakoniec triedená, balená a odvážaná na burzu.
Ochucovanie kávy vykonáva náš pražič ešte pred pražením. Na kávové zrnká aplikuje nosný olej s prírodnou arómou. Vďaka citlivému postupu praženia sa aróma zakomponuje do kávových zŕn a pretrvá v nich až do doby, kedy sú pomleté.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
Prezerali ste

