

Marcipánovo-pomarančová zrnková káva
Pokojné nedeľné popoludnie, oslava výročia, vianočné rodinné stretnutie... Táto káva je ako stvorená pre vzácne chvíle pohody, ktoré si chcete vychutnať naozaj naplno. Ponúkne vám totiž uhrančivú kombináciu marcipánu a pomarančov, tak harmonickú, že jedna šálka stačiť nebude. Obľúbená peruánska arabika je skrátka báječná a s kvapkou prírodnej arómy úplne nezabudnuteľná.
Zloženie
Arabica 100%, ArómaCrema a chuť kávy
Aromatizovaná zrnková káva je postavená na skvelom zrne z Peru, preto v jej základe rozpoznáte čokoládu a ovocie. Prírodná aróma k nim pridáva tóny sladkého marcipánu a šťavnatých pomarančov. Celkovo nápoj vyznieva mimoriadne harmonicky a chuťovo čisto.
Pôvod kávy
Ak sa chceme niečo dozvedieť o pôvode tejto kávy, musíme sa chvíľu venovať Peru. To je totiž krajina, z ktorej plantáží sme aromatizovanú zrnkovú kávu priviezli. Radí sa do prvej dvadsiatky najväčších producentov kávy sveta, jej obyvatelia jej napriek tomu práve neholdujú. Peruánci vraj priemerne spotrebujú iba 800 gramov za rok na hlavu. O to viac sa zo skvelých zberov Peru dostane do USA, Nemecka, Kolumbie, Švédska alebo Belgicka. Ročne ide o zhruba štvrť milióna ton zeleného zrna, prevažne odrody arabika.
Mnoho farmárov sa v Peru združuje v rámci Centrocafe, družstva, ktoré jednak prevádzkuje spracovateľské závody, zároveň sa tiež stará o finančné, marketingové a obchodné záležitosti. Prevažná väčšina kávy z Centrocafe je organického pôvodu, 100 percent má certifikát Fair Trade. Aj vďaka tejto organizácii sa peruánska káva dostala na svetové výslnie a v silnej konkurencii výborne obstojí.
Vybrali sme jednu z vynikajúcich peruánskych káv, Peru Andes Gold, a ochutili ju prírodnou arómou. Pôvodný jedinečný, čokoládovo-ovocný charakter, tak získal navyše atraktívne tóny marcipánu a pomarančov. Peru Andes Gold je káva vysokohorská, pestovaná v zložito prístupnom teréne Ánd. Pochádza z plantáží v regióne Puno preslávenom jazerom Titicaca. Kávovníky (Coffea arabica) zbierajú farmári niekoľkokrát v roku tak, aby na spracovanie putovali len najzrelšie plody s bohatou chuťou a silnou arómou. Takzvaným premývaním potom červené kávové čerešne zbavia vrchnej šupky aj sladkej dužiny (vďaka fermentovaniu v nádobách s vodou). Uvoľnené zelené kávové zrnká nakoniec sušia v sušiarňach alebo na priamom slnku.
Pokiaľ ide o spomínanú arómu, pražiar pred samotným pražením postriekal zelené zrná nosným olejom a až potom pridal prírodnú arómu. Vôňa a chuť sa tak perfektne zapracovala do zrna, vydrží v ňom dlho a na rozdiel od lacnejších postupov sa pražením nijako nezmenila.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MÄTOVÁ zrnková káva
