

MALIBU zrnková káva
Zrnková káva Malibu je naozajstná vychytávka! Nová aróma si svojich priaznivcov určite rýchlo nájde. Kokosový rum ju odveje ďaleko od starostí a zhonu, niekam do preslneného Karibiku. Bude čas k váľaniu sa na pláži, surfovaniu, stavaniu hradov z piesku a popíjaniu studených drinkov... To chcete!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Túto stopercentnú arabiku príjemne zahalil opar kokosu a rumu. V základe má káva z Puno oblé, plné telo, nižšiu aciditu a prirodzenú nasládlosť. Pri správnom mletí a príprave je šálka espressa ozdobená jemnou a hustou penou.
Pôvod kávy
Kávové zrnká sme priviezli z peruánskych Ánd, arómu dodali v našej pražiarni. Krásna káva s plným telom pochádza z vysokohorského regiónu Puno. Jeho klíma, nadmorská výška a zrážkové pomery vytvárajú pre pestovanie kávovníkov ideálne podmienky. Tamojší drobní farmári (až 98% peruánskych pestovateľov kávy sú maloroľníci) sa káve venujú po generácie. Pretože sú ich polia rozmiestnené na strmých úbočiach, je ťažké dopraviť k nim priemyselné hnojivá a ošetrujúce prípravky. Káva z Puno sa tak dá považovať za organicky pestovanú.
Kávovníky sú vždyzelené kríky, ktorých plodom je kávová čerešňa obsahujúca spravidla dve zrnká. Čerešne dozrievajú v priebehu 9-14 mesiacov, preto sa zberajú takmer nepretržite. Spracovanie zahŕňa lúpanie dužiny, fermentáciu a sušenie. Metóda takzvaného premývania prebieha až na posledný krok celá vo vode. Plody kávovníkov sa pretláčajú špeciálnymi lúpacími strojmi, uvoľnené zrnká potom fermentujú v kvasných nádržiach. Farmári kávu sušia buď na slnku, alebo v sušiarňach.
Ochucovanie kávy je pomerne novinkou, aj keď z histórie poznáme pridávanie korenín alebo mlieka a cukru do výsledného nápoja. Aromatizovanie, ako ho poznáme dnes, sa vykonáva už u kávových zrniek, a to buď pred pražením, alebo po ňom. Prvý variant je zárukou vysokej kvality a dlhodobého uchovania arómy. Preto ju používa aj náš pražiar, hoci je finančne aj technologicky nákladnejšia. Ako sú kávové zrná nasypané do pražičky, postrieka ich pražiar nosným olejom s prírodnou arómou.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
