

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Život je ako bonboniéra... Nebuďte skromní a ponúknite si z nej to najlepšie. Belgické pralinky na vlne kvalitnej plantážovej kávy potešia, povzbudia a pohladia. Ochutiť stopercentnú arabiku z Peru čokoládovou arómou bol nápad priam geniálny. Oceníte ho pri pohodových raňajkách alebo po sviatočnom obede.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Ako prvé vás táto ochutená arabika upúta nádhernou vôňou, po ochutnaní potom aj čokoládovou chuťou. Celkovo pôsobí harmonicky, sladkasto, ľahučko ovocno. Crema je, pri správnom mletí a príprave, hustá, ale jemná a elastická.
Pôvod kávy
Káva zo Strednej a Južnej Ameriky sa na rebríčku popularity umiestňuje trvalo veľmi vysoko. Tá, ktorá rastie v Peru, žne úspechy v Japonsku, Nemecku aj Spojených štátoch. Región Puno produkuje tradične vysoko akostnú zrnkovú kávu. Je to dané jednak individuálnou starostlivosťou o kávové plantáže tamojších farmárov, vysokohorskou klímou Ánd, ale tiež takmer ekologickým spôsobom pestovania a pomerne náročným spracovaním úrody. Kvôli tomu, že kávovníky rastú na strmých úbočiach hôr, nie je možné k nim dopraviť hnojivá ani ošetrujúce postreky.
Rad kávových bobúľ sa zberá niekoľkokrát za sezónu, aby boli vždy úplne zrelé. Vzhľadom aj veľkosťou pripomínajú čerešne. Trhajú sa ručne, farmári ich vkladajú do veľkých vriec a s nimi na chrbte zostupujú do údolia k autám, ktoré denný zber odvážajú na spracovanie. To prebieha premývaním - náročnejšou, ale efektívnejšou metódou, ako je suchá technológia. Bobule sa selektujú podľa kvality hneď po zbere - nasypaním do nádrží s vodou. Kvalitné klesnú ku dnu, ostatné sa zbierajú a odstraňujú. Húževnatej dužiny sú plody zbavené pretlačením cez drviace plechy. Kávové zrnká sa potom fermentujú v kvasných nádobách a sušia na slnku.
Ochucovanie kávy vykonávame vždy v priebehu praženia, nie až po ňom. Zabezpečíme tak káve dlhšie uchovanie arómy a tiež nezničíme výsledok delikátneho pražiaceho procesu. K aromatizácii používame prírodnú arómu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
