

PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - zrnková káva
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Peru Grade 1 Swiss Water Decafe patrí ku kávam veľmi jemným, až najjemnejším. Milovníkov delikátnych zážitkov poteší hodvábnou chuťou plnou čokolády a orieškov, v závere doplnenú sviežosťou červeného bobuľovitého ovocia. Všetky jej nuansy skvele vyniknú pri príprave na filtri, báječná je ale tiež z moka kanvičky. Crema je jemná, kompaktná.
Pôvod kávy
Cajamarca, to je peruánsky sever, hornatá oblasť, ktorou preteká rieka Mashcón a ktorá bola osídlená v roku 1460, kedy sa stala súčasťou ríše Inkov. Blízkosti hlavného mesta regiónu sa nachádzajú liečivé termálne pramene Los Baños del Inca, archeologický komplex Cumbemayo a zlatý dol Yanacocha. Takže až do Cajamarci zavítate, budete vedieť, ktoré turistické atrakcie neminúť.
Okrem toho, že je región preslávený veľkým množstvom pastvín a poliami so zemiakmi, kukuricou aj obilím, patrí k významným producentom kávy, v Peru rovno k najväčším. Miestny kávový priemysel je, rovnako ako inde v krajine, závislý na drobných farmároch, ktorí zvyčajne obhospodarujú plantáže s rozlohou 2-3 hektáre. K obľúbeným odrodám kávovníkov patrí tiež Caturra, prirodzená mutácia odrody Bourbon.
Caturra bola prvýkrát identifikovaná začiatkom 20. storočia v brazílskom regióne Mina Gerais. Charakterizuje ju zakrpatenosť, teda nízky vzrast, preto ju nájdeme tiež pod názvom Nanico. Komerčne sa začala rozširovať a využívať najmä v 40. rokoch minulého storočia, dnes patrí k jednej z ekonomicky hlavných odrôd Strednej Ameriky. Optimálne podmienky pre pestovanie kávovníkov odrody Caturra panujú vo vyšších nadmorských výškach, kde vykazuje dobrý výnos. Na druhú stranu ju špecifikuje tiež vysoká náchylnosť ku kávovej hrdzi a pomerne nadštandardné nároky na úživnosť pôdy.
Všetky potrebné podmienky peruánsky región Cajamarca spĺňa, preto sa pestovaniu tejto odrody venuje rad fariem. Kvalita výsledného zrna je však závislá od mnohých faktorov, nielen nadmorskej výšky, pôdnych pomerov a starostlivosti, ktorých sa kávovníkom dostáva. V Cajamarce hrá významnú úlohu počasie počas zberu. Nie je výnimkou, že v čase, keď dosahujú plody kávovníkov najvyššej zrelosti, prichádzajú časté búrky. Dlhodobý dážď spôsobí, že čerešne nasiaknu príliš veľa vody a buď praskajú, alebo z kríkov opadajú na zem, čo dramaticky znižuje kvalitu či dokonca znehodnocuje celú úrodu. V prípade Peru Grade 1 Swiss Water Decafe sa tak našťastie nestalo, takže si teraz môžeme dopriať kávu vynikajúcich chuťových parametrov a navyše bez kofeínu.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

MEXICO CHAPAS SWISS WATER DECAF BIO - zrnková
