

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva
Veľa kofeínu, veľa horkosti. Indická robusta je káva pre veľkých chlapcov a veľké dievčatá. Oceníte ju v prípade dlhých ciest, nudných porád alebo nočných smien. Ale nebojte sa, pod štipľavou chuťou sa odkrýva horká čokoláda a crema je priamo ukážková. Použite robustu ako základ pre espresso. Vhodným pomerom s Arabikou získate veľkú dobrotu.
Zloženie
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Prednosťou Robusty India Monsooned je nádherná crema - tmavšia a vysoká. Keď na ňu nasypete lyžičku cukru, udrží sa na povrchu. Ďalšie body zbiera táto káva vďaka vysokej intenzite a obsahu kofeínu. V chuti ľahko objavíte typickú štipľavosť a horkosť. Acidita je stredná až nízka. Dochuť skrýva tóny čokolády, preto si kávu dobre vychutnajte.
Pôvod kávy
Robusta je verným druhom arabiky. Ide o kávovník statný (niekedy tiež kávovník robusta) rastúci v trópoch a subtrópoch. Jeho plodom je, rovnako ako u arabiky, kôstkovica veľkosti a vzhľadu čerešne, pod ktorej dužinou sa ukrývajú dve kávové zrnká. Obsah kofeínu je vyšší než u arabiky, udáva sa 1,5-3,3%. Preto sú zrnká robusty pridávaná k arabike - doplnia kávu o kofeín a intenzitu.
Magundi je lokalita v indickom štáte Karnataka. Leží na juhozápade krajiny, klíma je ovplyvňovaná letnými monzúnmi. Dvadsať percent oblasti je pokrytých lesmi. Pestovanie kávy je v Indii bežné v horských oblastiach, spracovanie kávových zŕn prebieha celosvetovo unikátnym postupom. Po zbere zrelých kávových plodov ich farmári pretláčaním cez drviace plechy zbavia dužiny. Po fermentácii a usušení rozložia kávu tak, aby bola pod vplyvom monzúnov. Až sedem týždňové bičovanie kávových zŕn studeným vetrom a dažďom jej dodá originálnu chuť a arómu.
Najviac kávy vyváža India na trhy v Európe, USA a Japonsku. O produkciu sa stará asi 250 tisíc farmárov, z toho 98 percent je maloroľníkov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























16. 12.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
