

PERU ANDES GOLD zrnková káva
Pre tých, čo sa radi udržujú v tempe, aj pre pravých kaviarenských povaľovačov prinášame bohatý a osobitý gurmánsky zážitok. Šálka juhoamerickej kávy je zdrojom skutočného potešenia - snúbi sa v ňom obľúbená kombinácia sladkej čokolády a ovocia s minimalistickou orieškovou dochuťou. Nízka acidita dáva tejto stopercentnej arabike príjemnú ľahkosť.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Peru Andes patrí medzi favoritov mnohých baristov. Pri správnom mletí a starostlivej príprave dáva lahodný nápoj s jedinečným charakterom. Crema je svetlejšia, kompaktná a hustá. V chuti možno identifikovať nasládlosť čokolády a ovocia. Telo kávy je plné, hladké a čisté, s mierne orieškovým aftertastom.
Pôvod kávy
Tretí najväčší štát Južnej Ameriky sa pestovaniu kávovníkov (Coffea arabica) venuje od 18. storočia. Medzi farmármi sú aj potomkovia Inkov, ktorým územie ešte pred piatimi stovkami rokov patrilo. V súčasnej dobe žijú predovšetkým v Andách a mnohí z nich sa živia poľnohospodárskou činnosťou. Až 98 percent peruánskej kávy pochádza od drobných farmárov. Malé políčka zakladajú a udržujú v lesných oblastiach a ťažko prístupnom teréne. Z toho dôvodu je väčšia časť ich produkcie v bio kvalite - vysoká cena a zložitá doprava hnojív a priemyselných postrekov na plantáže je pre drobné rodinné podniky zásadným limitujúcim faktorom. Najkvalitnejšie kávové zrnká vyváža Peru do Japonska, USA a Európy.
Milovníci kávy oceňujú najmä odrody pestované vo vysokohorských Andách, čo je prípad aj tejto stopercentnej arabiky Peru Andes z provincie Puno s jazerom Titicaca na severe. Spracovanie kávy začína hneď po zbere kávových bobúľ (zber prebieha niekoľkokrát za rok). Peruánci využívajú častejšie drahšiu, ale sofistikovanejšiu metódu - takzvanú mokrú cestu. Plody veľkosti a vzhľadu čerešní sú spolu s vodou pretlačené cez drviace plechy, ktoré ich zbavia dužiny a šupiek, potom sa fermentujú a sušia. Zelené kávové zrná sú po vytriedení balené do jutových vriec a odvážané na burzu.
Našu kávu pražíme až v okamihu, kedy si ju objednáte. Preto je maximálne čerstvá a aromatická.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
