

SICÍLSKY POMARANČ zrnková káva
Horúcu Sicíliu plnú farieb a života môžete mať doma každý deň. Vychutnávajte si jedinečnú kávu s tónmi šťavnatých červených pomarančov, radujte sa z nádhernej arómy a užívajte energiu, ktorú lahodný nápoj prináša. Zrnková káva Sicílsky pomaranč vás poteší v pracovnom záprahu, po športovom výkone aj pri čítaní knižky. Schválne to skúste!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Zrnková káva Sicílsky pomaranč je postavená na plantážnej arabike z Peru, preto sa môže pýšiť skvelými parametrami - má úžasnú arómu a báječnú, stredne sladkú chuť s plným telom. Pretože sme k nej pridali prírodnú arómu červených pomarančov, získala navyše ovocnú, exotickú sviežosť.
Pôvod kávy
Kto ešte nebol na Sicílii, tomu ju krátko priblížime. Prečo? Aby si lepšie predstavil, čo nás inšpirovalo pri ochucovaní peruánskej arabiky tentoraz. Ostrov kúzelných kontrastov - tak Sicíliu tituluje nejeden bedeker. Môžete sa túlať po tichých dedinkách alebo vyraziť do ruchu starobylých veľkomiest. Môžete sa vyšplhať na Etnu alebo preležať deň na pláži. Môžete jesť v najvyberanejších reštauráciách alebo si u poľnej cesty odtrhnúť pomaranč. Bude vnútri krvavo červený a jeho šťava vás osvieži na celý deň. Sicília je skrátka malý raj.
Vypravme sa do neho prostredníctvom kávy Sicílsky pomaranč. Za jej úžasnými vlastnosťami musíme vidieť desiatky, možno stovky ľudí. Všetko začína vo vysokých horách Peru, kde farmári pestujú kríky kávovníkov (Coffea arabica). Poväčšine ide o maloroľníkov, každý sa stará len o niekoľko hektárov pôdy. Napriek tomu sa im spoločne darí produkovať okolo štvrtiny svetového objemu kávy. Medzi májom a septembrom vyrážajú na plantáže, aby zožali najzrelšie kávové bobule. Musia ich (zvyčajne na vlastných chrbtoch alebo s pomocou mulíc alebo oslov) dopraviť na miesto spracovania. Tam sa plody nasypú do vody a pretláčajú drviacimi plechmi, ktoré odstránia červenú šupku. Následne je potreba kávové zrnká, ešte obalené žltobielou dužinou, nechať fermentovať v kvasných nádržiach. Vďaka prirodzenému chemickému procesu sa dužina rozpustí a zrná uvoľní. Takto získaná zelená káva je sušená buď na priamom slnku (za častého obracania), alebo v sušiarňach.
Ďalší ľudia sa starajú o balenie kávy do 60kilogramových vriec, prevážanie na burzu a nakladanie do lietadiel či na lode. Keď káva dorazí k nám, dostane sa jej starostlivosti nášho pražiara - každú šaržu musí vopred otestovať a stanoviť najvhodnejšiu teplotu a dĺžku praženia. V prípade kávy Sicílsky pomaranč postrieka zelené zrná ešte pred pražením nosným olejom s prírodnou arómou (ktorá je nezávadná a nespôsobuje žiadne zdravotné ťažkosti). Aróma sa uloží hlboko v zrne a pri správnom skladovaní kávy v ňom vydrží po dlhé týždne.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVO - MÄTOVÁ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ zrnková káva
