

SLIVKA SO ŠKORICOU - zrnková káva
Šťavnaté slivky a sladká škorica k sebe patria. V kombinácii s kvalitnou kávou ide o záležitosť doslova neodolateľnú. A to nielen pre zimnú pohodu a povzbudenie, ale pokojne aj pre letnú prácu alebo relax po športovom výkone. Káva má skrátka mnoho podôb. Tá aromatizované je čím ďalej obľúbenejšia.
Zloženie
Arabica 100%, ArómaCrema a chuť kávy
Základom zrnkovej kávy Slivka so škoricou je akostná arabika, preto môžete očakávať jemnú cremu a typickú nasládlosť. Vďaka prírodnej aróme sa však tiež tešte na hrejivé tóny škorice a šťavnatú linku sliviek.
Pôvod kávy
Prevažná väčšina našich ochutených káv je postavená na zrne z peruánskeho Puno Norte. Prečo? Ide totiž o vysokohorskú kávu mimoriadnych kvalít. Plantáže, z ktorých pochádza, sa rozkladajú na výrazne hornatom juhu krajiny. Hlavné mesto oblasti s menom Puno potom leží na brehu presláveného jazera Titicaca. To všetko má na vlastnosti miestnej kávy podstatný vplyv. Teplota, rovnako ako zloženie vulkanickej pôdy a vlhkosť sa podieľajú na finálnej chuti každého zrnka. Vidieť za ňou musíme samozrejme tiež prácu farmárov a pražiara. Ale pekne jedno po druhom.
Keď červené plody kávovníkov v Puno Norte dozrejú, čo býva v období medzi júnom a novembrom, vyrážajú pre nich na plantáže predovšetkým miestne ženy. Starostlivo vyberajú vhodné bobule, šklbú ich do veľkých košov a znášajú na farmy na spracovanie. V Peru sa káva zvyčajne takzvane premýva, to znamená, že plody sú nasypané do barelov s vodou a vytriedené. Potom sa pomocou viac či menej sofistikovaných strojov pretláčajú cez drviace plechy, ktoré ich zbaví vrchného obalu a čiastočne aj sladkej dužiny. Potom ich robotníci opäť umiestnia do barelov s vodou a nechávajú niekoľko dní fermentovať. Počas prirodzeného procesu kvasenia dôjde k úplnému rozpusteniu zvyškov dužiny a uvoľneniu semien - kávových zŕn. Tie sú následne sušené, buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach.
Stále však majú kus cesty pred sebou. Po usušení sa necháva káva niekoľko týždňov dozrievať v jutových vreciach, uložená v tme a chlade. Potom môže konečne putovať na burzu a do sveta. V našom prípade k pražiarovi, ktorý jej venuje patričnú pozornosť. Počas niekoľkých desiatok minút vyladí teplotu potrebnú k upraženiu kávy ideálnej chuti a najbáječnejšej vône. V prípade kávy Slivka so škoricou ju však ešte pred začiatkom praženia postrieka nosným olejom s prírodnou arómou. Vďaka nej získa káva úplne nový chuťový rozmer a zároveň nestratí nič zo svojho pôvodného chuťového profilu. Prírodná aróma obsahuje iba aromatické látky získané z materiálov rastlinného pôvodu, preto je zdravotne úplne nezávadná.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAHODY VO SMOTANE zrnková káva

MALIBU zrnková káva
