

SVIEŽE KVARTETO - espresso zmes výberovej zrnkovej kávy
Kedykoľvek budete mať chuť na pôžitok popravde pôvabný, kedykoľvek zatúžite po chvíli láskavej ako letmý úsmev, bude tu. Espresso Svieže kvarteto oceníte v dňoch aktívnych, naplnených prácou, športom aj zábavou. Spojením prémiových jednodruhových arabík z Brazílie a Guatemaly vznikla káva šarmantná, príjemne občerstvujúca. Jednotlivé sorty sme pražili zvlášť a tak, aby spoločne súzneli v dokonalej harmónii. V espresse nájdete chuť karamelu, citrusov, orechov aj mliečnej čokolády.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Espresso zrnková káva Svieže kvarteto je postavené na výberových arabikách z najpopulárnejších svetových plantáží. Ich zmes má hmatateľnú orechovú chuť, do ktorej sa prekresľujú tóny karamelu a mliečnej čokolády. Dobré telo korunuje rozoznateľná, jemná citrusová sviežosť. V závere sa dočkáte vkusnej horkosti, ktorá v ústach pretrváva po dlhý čas. Táto espresso zmes je vhodná nielen k príprave kávy v pákových a automatických kávovaroch, ale aj na filtri, v moka kanvičke a podobne.
Pôvod kávy
Ak túžite vedieť viac o pôvode sort použitých v espresso zmesi, máme veľkú radosť. Znamená to, že vám na kvalite záleží, že si dokážete vybrať to najlepšie a o kávu sa skutočne zaujímate. Aby ste mali informácie kompletné, prezradíme vám tiež tajomstvo praženia tejto jedinečnej zmesi. Práve ono je totiž neoddeliteľnou súčasťou (ne) malého kúzla. Áno, hovoríme o zázraku, ktorý má plne v rukách skúsený pražiar.
K namiešaniu espresso zmesi sme použili singel origin Speciality Coffee, teda kávu plantážovú, výberovú a jednodruhovú. Každej z arabík bola venovaná osobitná starostlivosť: pražená bola samostatne, s mimoriadnym ohľadom na vlastný chuťový profil a zároveň so zreteľom na výslednú kompozíciu všetkých káv v zmesi. Je teda zrejmé, že pražiar postupuje inak, keď chystá kávu, ktorá bude použitá ako jednodruhová, a inak, keď pripravuje kávu určenú pre espresso zmes. V tej je nutné všetky chute vyladiť, pohrať sa s vyvážením "čokoládovosti, ovocnosti, orechovosti" jednotlivých káv a presným pražením dosiahnuť dokonalej harmónie. Pretože sa každej sorte venuje pražiar zvlášť (každá vyžaduje špecifickú teplotu a dĺžku praženia), nájdete v zmesi zrná svetlejšej a tmavšej farby.
Takáto forma praženia sa snáď javí blízka "škandinávskemu štýlu" založenému na pomalom a dlhom procese. Jeho výsledkom však môže byť káva kyslejšia, ako by sme si priali. Preto sa držíme vlastného, doslova vymazleného postupu. Druhým spôsobom spracovania kávy je "talianske praženie", pre ktoré je charakteristická rovnaká farba zŕn svedčiaca o pražení všetkých kávových sort spoločne. Niektoré tak môžu byť prepražené, iné nedopražené. Takzvané talianské espressa mnohokrát charakterizuje plochá či horkastá chuť. Ani týmto smerom sa náš pražiar nevydal.
Kávy v espresse Svieže kvarteto sú pražené presne tak, aby dali vzniknúť nápoju príjemne občerstvujúcemu, ktorý konzumenta uchváti tónmi čokolády, karamelu a orechov. Pripravte si túto jedinečnú zmes akýmkoľvek spôsobom, vždy získate nápoj ušľachtilý a mnohovrstevnatý.
Sľúbili sme informácie o jednotlivých kávach v tejto espresso zmesi použitých. Tu sú.
Hneď tri skvostné arabiky sme priviezli z Brazílie. Kávomilec sa nečuduje. Najľudnatejší štát Južnej Ameriky patrí k svetovým producentom špičkovej kávy viac ako dve storočia. Tamojšiu kávu, pestovanú na plantážach bez zatienenia, charakterizuje mäkká, jemná chuť. Malí poľnohospodári si poznatky o jej pestovaní, zbere aj spracovaní odovzdávajú z generácie na generáciu. Brazílska arabika je pojmom ako medzi bežnými konzumentmi, tak najlepšími baristami planéty.
Štvrtá arabika v tejto zmesi pochádza z Guatemaly. Znalci jej kávovú produkciu obdivujú najmä pre plnú chuť, ktorou prebleskujú ľúbivé ovocné tóny. Kávovníkom venujú miestni farmári nadpriemernú pozornosť, bobule žnú v období najvyššej zrelosti a spracovávajú ich premývaním. Vďaka tomu si ich káva uchová nádhernú arómu a skvelú chuť.
Zloženie
Brazília Alfenans Dulce
Brazília natural Fazenda da Lagoa Yellow Bourbon
Brazília Cerrado Black Diamond
Guatemala Santa Clara
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
