

TIRAMISU zrnková káva
Intenzita kávy nesúvisí s obsahom kofeínu. Ale intenzita kulinárskeho zážitku rozhodne súvisí s kvalitou. Pre výrobu aromatizovanej kávy vždy volíme vysoko akostné zrnká. Um majstra pražiara a čisto prírodná aróma z nich stvorí dobrotu bez konkurencie. Tentokrát v štýle typického talianskeho dezertu tiramisu.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Aromatizovaná stopercentná arabika z peruánskych Ánd vás nadchne svojou plnosťou, ľahkou sladkosťou a strednou aciditou. Príchuť tiramisu, lahodného zákusku z mascarpone, piškótov a žĺtkov, si nájde priaznivcov snáď všade. Crema je bohatá, jemná a vláčna.
Pôvod kávy
Plantážna káva z Peru je preslávená vysokou kvalitou. Odroda kávovníka Typica, ktorá sa na úpätiach Ánd pestuje, síce nevyniká veľkým výnosom, zato je mimoriadne akostná. V odborných kruhoch je radená na úroveň káv z organického poľnohospodárstva. Chudobní roľníci, ktorí sa o kávovníky v Andách väčšinou starajú, totiž nemajú prostriedky na syntetické hnojivá ani ošetrujúce postreky. Preto je káva z Puno zbavená ťažkých kovov a iných zdraviu škodlivých látok.
Spracovanie kávových čerešní je vykonávané pomerne náročnou technológiou premývania. Na výrobu jedného kilogramu kávy je potrebných 130 - 150 litrov vody. Nádrže sa musia udržiavať v čistote a voda musí byť čerstvá. Odmenou je káva s ovocnou stopou a veľmi sviežou chuťou. Po zbere sa plody kávovníkov nasypú do vody, v ktorej sa mechanicky odstráni ich dužina. Uvoľnené zrnká sa ďalej fermentujú v špeciálnych kvasných nádobách, a to približne 36 hodín. Pôsobením mikroorganizmov sú zbavené zvyšku dužiny a šupiek. Posledný krok - sušenie, prebieha buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach. Vždy je potrebné dbať na prevzdušnenie kávy, aby neplesnivela.
Na plantážach nakupujeme kávu zelenú, teda nepraženú. Samotné praženie vykonáva náš majster tesne pred tým, ako kávu odosielame zákazníkom. V prípade aromatizovanej kávy sú zrnká poprášené nosným olejom a až potom pražené.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
