

NUGÁTOVÁ zrnková káva
Rozplynie sa na jazyku, obalí nervy a zahreje pri srdci. Kto? Predsa nugát! Ďalšia aromatizovaná káva urobí radosť všetkým pôžitkárom a kaviarenským povaľačom. Či už pre prípravu použijete džezvu, french press alebo moka kanvičku, vždy získate lahodný medovo-orieškovo-kávový nápoj. Nugát proste vie.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Ak budete kávu správne extrahovať, dočkáte sa nádhernej, svetlej cremy s drobnými bublinkami. Tešte sa na hladkú chuť, strednú aciditu a tóny medu aj orieškov. Celkovo pôsobí táto zrnková káva harmonicky, sladkasto.
Pôvod kávy
Táto plantážová arabika pochádza z Peru. Vyrástla na úbočiach Ánd a radí sa tak k vysoko akostným vysokohorským kávam. Odroda Typica sa honosí skvelými chuťovými vlastnosťami, jej výnosnosť ale nie je nijako ohromujúca. Napriek tomu sa jej pestovaním zaoberá väčšina maloroľníkov v peruánskych horách. O plantáže kávovníkov sa starajú s podporou svojich rodín, väčšinou bez použitia priemyselných hnojív a ošetrujúcich postrekov.
Pre malých poľnohospodárov sú cenovo nedostupné, navyše by ich na plantáže len veľmi ťažko dopravili.
Plody kávovníkov, ktoré sa podobajú čerešniam, sú zberané takmer po celú dobu vegetácie. Dozrievajú totiž postupne, a to počas 9-14 mesiacov. Do 24 hodín po otrhaní sa musia spracovať. V Peru používajú premývanie čiže mokré spracovanie. Počas neho sa kávové čerešničky nasypú do nádrží s vodou a preženú lúpacím strojom. Zbaví ich dužiny a odhalí kávové zrnká. Tie sa sypú do kvasných nádob, kde až 36 hodín fermentujú.
Nakoniec je káva sušená na slnku alebo v sušiarňach. Výsledkom sú zelené až sivobiele kávové zrnká, ktoré farmári balia do vriec a odvážajú na burzu.
V takejto fáze kávu nakupujeme. Pretože ju zákazníkom chceme dodávať čo najčerstvejšiu, pražíme ju až tesne pred odoslaním. Aromatizáciu kávy vykoná skúsený pražiar na začiatku praženia, kedy ju obohatí o nosný olej s prírodnou arómou.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























16. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
