

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
Spomínate, ako ste chodili mamičke upíjať vaječný likér do chladničky? Bol tak sladký, až sa pusa lepila. Teraz môžete maškrtiť bez výčitiek a dokonca aj skoro bez kalórií. Obľúbenú príchuť vaječného koňaku si doprajte ako luxusnú bodku za dobrým obedom. Alebo s voňavou kávou začnite deň. Je len na vás, ako si božský nápoj užijete.
Zloženie
Arabica 100%, ArómaCrema a chuť kávy
V chuti tejto aromatizovanej kávy jednoznačne spoznáte vanilku, smotanu a rum. Samozrejme nechýba príjemna aróma akostnej plantážovej kávy, v tomto prípade s plným telom, strednou aciditou a ľahkou sladkosťou. Crema je hustá, jemná a súdržná.
Pôvod kávy
Stopercentná arabika z peruánskeho Puno je vo svete preslávená svojou chuťovou vyváženosťou a takmer bio kvalitou. Vďaka tomu, že kávovníky v regióne rastú výhradne na úpätí vysokých Ánd a prístup k nim je často zložitý, nepoužívajú farmári žiadne priemyselne vyrábané hnojivá ani ošetrujúce prípravky. Ďalším dôvodom je aj fakt, že roľníci, od ktorých kávu kupujeme, patria medzi chudobnú časť peruánskej populácie. Preto si pomerne drahé preparáty nemôžu dovoliť.
Úroda kávových plodov, takzvaných čerešní, prebieha v Peru takmer po celú dobu vegetácie. Ide o to, aby sa na spracovanie dostali len plne zrelé bobule. Tie sú spracovávané premývaním, teda za pomoci vody. K vyprodukovaniu 1 kilogramu kávových zŕn je potrebných 130-150 litrov vody. V nej sa plody kávovníkov zbavujú šupiek a v nej tiež fermentujú. Posledným krokom je sušenie na slnku, alebo v sušiarni.
Aromatizáciu zrnkovej plantážovej kávy vykonáva náš majster pražiar a to tesne pred upražením. Zelené kávové zrnká postrieka nosným olejom. Vďaka tomu sa príchuť vtlačí hlboko dovnútra a uchováva sa po dlhú dobu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
