

KARAMELOVÁ zrnková káva
Karamelový cukrík, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Iste chápete, že sme túto cukrársku vychytávku nemohli vynechať ani pri aromatizácii našej kávy. Stopercentná arabika s karamelovou arómou je zdrojom dobrej nálady, pohody a sviežosti. Pohodlne sa usaďte... začína cesta karamelovým rajom.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Karamel asi poznáme všetci. Chuť a vôňa opečeného cukru je príťažlivá už stovky rokov. S kvalitnou plantážovou kávou tvoria vynikajúce chuťové duo. Nájdeme v ňom nielen plnosť a prirodzenú sladkosť peruánskej arabiky, ale tiež typickú karamelovú stopu s miernou horkosladkosťou.
Pôvod kávy
Kávu, ktorú sme použili na výrobu tejto aromatizovanej lahôdky, vozíme z juhoamerického Peru. Osvedčená odroda tamojšej arabiky - Typica, sa môže chváliť plným telom a nízkou aciditou, čo potrebám ochuteniu plne vyhovuje. Kávové zrnká nakupujeme od drobných farmárov, ktorí sa na úbočiach vysokých Ánd venujú svojim plantážam spoločne s rodinami. Pretože sú ich políčka zložito dostupné, nepoužívajú žiadne priemyselne vyrábané hnojivá ani chemické postreky. Z toho dôvodu je peruánska vysokohorská káva radená na roveň kávam organicky pestovaným.
Plody kávovníkov sa zberajú niekoľkokrát za rok a spracúvajú takzvaným premývaním čiže mokrou metódou. Ide o technologicky aj finančne náročnejší prístup k výrobe kávy, ale jeho výsledkom sú kávové zrnká vysokej kvality s príjemnou ovocnou a kvetinovou vôňou. Bobule kávovníkov, ktoré vyzerajú ako čerešne, sa nasypú do vody, pretlačia cez špeciálne plechy (odstránia dužinu) a vo vode tiež fermentujú. Keď sú kávové zrnká zbavené aj posledných šupiek, sušia sa buď v sušiarňach, alebo na priamom slnku.
Aromatizáciu kávy vykonávame vždy pred jej pražením. A to zahajujeme až v okamihu, keď si našu kávu objedná zákazník. Len tak môžeme zaručiť najvyššiu čerstvosť dodávanej kávy. Pražiar najprv kávu popráši nosným olejom s prírodnou arómou a potom ju delikátne upraží. Jeho umenie si vyžaduje dlhú prax a skúsenosti. Praženie je pre kávu majdôležitejšie a ovplyvňuje výslednú chuť aj vôňu produktu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























22. 4.
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
