

VIŠNE V ČOKOLÁDE zrnková káva
Višne v čokoláde sú skvelým darčekom pre všetky slečny, panie, babičky aj svokry. Prečo si tak trochu nešplhnúť a nepotešiť milovníčky exotického nápoja? A že chutí aj chlapom?! O to väčší dôvod kúpiť aromatizovanú stopercentnú arabiku rovno v kilovom balení. Sviežosť višní a hrejivé čokoládové tóny vás nikdy neomrzia.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Višne v čokoláde patria k mimoriadne populárnym aromatizovaným kávam. Snúbia sa v nich totiž ovocná kyselkavosť s hutnou sladkosťou, to všetko na pozadí vysoko akostnej a delikátnej praženej kávy. Pena tejto rozkoše je zložená z miliónov drobných bubliniek, veľmi nadýchaných a kompaktných.
Pôvod kávy
Vysokohorské kávy patria celosvetovo medzi veľmi obľúbené, tá z peruánskych Ánd nie je vôbec výnimkou. Vďaka tomu, že ju pestujú pomerne chudobní maloroľníci, nebýva hnojená ani ošetrovaná priemyselne vyrábanými výrobkami a môže sa tak zaradiť medzi kávy v kvalite bio. V regióne Puno, ktorý leží neďaleko presláveného jazera Titicaca, sa pestuje predovšetkým odroda arabiky Typica. Charakterizujú ju síce nižšie výnosy, zato je ale považovaná za jednu z najkvalitnejších. Poľnohospodári, ktorí ju dodávajú menším odberateľom (ako sme napríklad my), nemusia produkciu umelo vyháňať chemikáliami, pretože nepotrebujú cenu zraziť na minimum. To je skôr problémom veľkých kávových plantáží, ktoré pestujú kávu pre nadnárodné koncerny.
Na úpätí Ánd sa káva zberá takmer po celú dobu vegetácie. Kávové čerešne totiž dozrievajú 9-14 mesiacov. V jednej chvíli na kávovníkoch nájdeme ako kvety, tak zrelé plody. Češú sa ručne a okamžite prevážajú na spracovanie. To sa vykonáva premývaním - časovo aj finančne náročnejšou metódou, ktorá je však zárukou vysoko kvalitnej výroby. Bobule sa nasypú do špeciálnych nádob s vodou, strojovo zbavia dužiny a nechávajú fermentovať v kvasných nádobách. Potom sú sušené buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach. Farmári musia každému kroku venovať veľkú pozornosť, hrozí totiž splesnivenie celej úrody.
Aromatizovanie kávy už je v rukách nášho skúseného pražiara. Bezprostredne pred pražením postrieka zrnká nosným olejom s prírodnou arómou. Káva si tak uchová vôňu a chuť po dlhú dobu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ zrnková káva
