

VIŠNE V RUME zrnková káva
Gurmánsky zážitok, ktorý je navyše výbornou prevenciou mnohých zdravotných neduhov. Ochutená káva sa skvelo uplatní v kombinácii so šľahačkou, zmrzlinou, čokoládou alebo alkoholom. Prilejte si do espressa panáka dobrého rumu a zahryznite k nemu malú sušienku. Deň bude hneď veselší a práca pôjde lepšie od ruky.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Kto by nemiloval višne v rume. Svieže ovocie kombinované s hrejivým alkoholom musí chutiť každému. Na pozadí lahodnej plantážovej arabiky vzniká nápoj hodný pozornosti. Má nízku aciditu, ale plné telo a jemnú sladkosť. Pena býva krémová, veľmi nadýchaná a súdržná.
Pôvod kávy
Drobní poľnohospodári vo vysokých Andách, od ktorých plantážovú kávu nakupujeme, sa o kávovníky starajú s veľkou láskou a pokorou. Kvôli tomu, že k nim majú značne sťažený prístup horským terénom, nehnoja ju priemyselnými preparátmi ani neošetrujú chemickými postrekmi. Káva z Puno sa tak radí na roveň káv z organického poľnohospodárstva. Kvalitou môže smelo konkurovať ďalším svetovým kávam, pretože v oblasti sa zameriavajú na odrodu arabiky Typica, ktorú charakterizuje excelentná akosť.
Kávové čerešne sa zberajú priebežne v sezóne, dozrievajú totiž 9-14 mesiacov. Spracovanie takzvaným premývaním ich zbaví dužiny a šupiek. Na vodu náročný proces (pre produkciu 1 kg kávy je potreba až 150 l vody) nesie svoje ovocie. Premývaná káva má sviežu arómu a plné telo. Čerešne sa nasypú do špeciálnych nádrží, sú strojovo zbavené dužiny a uvoľnené zrnká nakoniec fermentujú v kvasných nádobách. Výsledkom sú zrná zelenej až šedej farby, ktoré je potrebné usušiť. Buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach. Vždy je ale potrebné predísť možnému vzniku plesne.
Na ochutenie kávových zrniek pristupuje náš pražiar až tesne pred pražením. Postrieka ich nosným olejom s prírodnou arómou podľa priania zákazníka a potom upraží. Takýmto postupom sa vôňa vpraví hlboko do kávy a pri mletí a extrakcii sa nádherne uvoľní.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























23. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠNE V ČOKOLÁDE zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
