

AMARETTO rozpustná káva
Kto má rád frappé alebo ľadovú kávu, určite ocení výhody tejto rozpustnej dobroty. Amaretto je pre kombinovanie s kávou ako stvorené. Ovocný likér s mandľovou vôňou urobí z pravidelného popoludňajšieho "kafe" zážitok nad zážitky. Doprajte si rozpustnú kávu Amaretto so šľahačkou, mliekom alebo zmrzlinou.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Rozpustná káva s príchuťou tradičného digestívu disponuje sviežou marhuľovo-mandľovou chuťou. Odráža sa v nej tiež plnosť a nasládlost ekvádorskej kávy, z ktorej je vyrobená. Krásnu vanilkovú arómu dopĺňa ľahká citrusovosť. Keď kávu "nesparíte", ale zalejete len horúcou vodou, dočkáte sa jemnej peny.
Pôvod kávy
Káva, z ktorej bol tento instantný nápoj vyrobený, vyrástla v Ekvádore. Tamojší farmári obhospodarujú väčšinou len malé políčka na úpätiach Ánd a tiež ostrovoch Galapágy. Pestujú prevažne arabiku, v menšom meradle aj robustu. Ekvádorská káva vyniká strednými zrnami a osobitou, vyváženou chuťou.
Výroba instantnej kávy nie je nijako zložitá. Existujú ale dva postupy, z ktorých my volíme ten technologicky zdĺhavejší, finančne náročnejší, ale zase produkujúci kávu aromatickú a veľmi chutnú. Ide o takzvané sublimačné sušenie, čiže sušenie mrazom. Upražená zmes plantážovej arabiky a robusty je uvarená, značný podiel vody sa nechá odpariť. Silný kávový koncentrát, ktorý vznikne, je zmrazený na -40 °C. Taká masa potom putuje k rozmletiu a sublimácii (priamy prechod skupenstva z pevného do plynného) sa zbaví ľadu. Vzniknú tak drobné kávové kryštáliky. Tie sú na výrobných linkách balené.
Najväčšími konzumentmi rozpustnej kávy sú Škandinávci, veľmi populárna je táto forma kávy aj v Grécku. Tam z nej pripravujú pravé frappé - hit horúceho leta.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90°C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























1. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
