VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva
Taký domáci vaječný likér, to je maškrtenie! Nečakajte, až vás naň niekto pozve. Hoďte do košíka polkilovú rozpustnú kávu s príchuťou rumu, vanilky a žĺtkov. Stačí zaliať dve lyžičky horúcou vodou a sviatočné vôňa sa rozvinie celou kuchyňou. Základom tejto dobroty je ekvádorská káva, ktorá vyniká harmonickým a plným telom.
DHL | Dodáme do 2. 5. 2018 | 2,49 € |
---|---|---|
Geis | Dodáme do 2. 5. 2018 | 2,49 € |
Zasielkovňa | Dodáme do 2. 5. 2018 | 1,79 € |
Geis Point | Dodáme do 2. 5. 2018 | 2,49 € |




Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Vaječný likér je dobrou voľbou pre všetkých, ktorí majú radi vyvážené a sladkasté nápoje. V jej chuti sa odráža plné telo ekvádorskej arabiky aj jemná kyselinka robusty. Samozrejme rozpoznáme tiež sladkú stopu smotany, voňavost vanilky a pikantnosť rumu. Po zaliatí horúcou (nie vriacou) vodou sa dočkáte peknej, jemnej cremy.
Pôvod kávy
Než si nasypete do hrnčeka lyžičku tejto rozpustnej kávy, vypravte sa s nami do miest jej vzniku. Kávové zrnká, z ktorých je Vaječný likér vyrobený, vyrástli v Južnej Amerike. Pod Andami, v údolí Cuxibamba, sa o kríky kávovníkov starajú desiatky drobných farmárov. V chudobnej časti krajiny sa musia spoliehať na to, čo vypestujú. Preto tiež káve venujú maximálnu a celoročnú pozornosť. V Ekvádore rastie ako arabika, tak robusta. Obe dosahujú skvelých kvalít a sú žiadané po celom svete.
Úroda kávových bobúľ, ktoré sa farbou i vzhľadom podobajú čerešniam, prebieha takmer po celú dobu vegetácie. Dozrievajú totiž postupne. Spracovávajú sa premývaním, čo je technológia náročná a nie práve lacná. Jej výsledkom sú ale vysoko kvalitné kávové zrnká, ktoré putujú na svetové trhy. Pri výrobe instantnej kávy sa používa ich redukovaný extrakt. Najprv sa musí zmraziť až na -40 stupňov celzia, následne sa z neho pomocou sublimácie odstráni ľad. Tak vzniknú suché kryštáliky kávy, ktoré stačí zaliať horúcou vodou.
Účinky kávy
Rozpustná káva obsahuje okrem kofeínu aj rad ďalších cenných látok. Je totiž vyrábaná fyzikálnymi krokmi, takže nedochádza k zmene chemického zloženia. Kofeín v káve povzbudzuje, zlepšuje sústredenie, zbavuje únavy, pomáha lepšie zvládať stresové situácie a navodzuje dobrú náladu. Okrem toho zvyšuje výkonnosť, a to až o 12 percent.
Ani v oblasti prevencie nestojí káva stranou. Lekárske dlhodobé štúdie poukazujú na jej protirakovinové schopnosti - pravidelná konzumácia kávy znižuje riziko ochorenia rakovinou jazyka, pečene a čriev. Zabraňuje tiež prepuknutiu Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby a cukrovky 2. stupňa.
Dobrou správou tiež je, že káva dezinfikuje ústnu dutinu a eliminuje vznik zubného kazu. Pri prechode tráviacou sústavou povzbudzuje produkciu slín a žalúdočných štiav a napomáha dobrému tráveniu. Zároveň urýchľuje spaľovanie tukov, a preto ju majú v obľube ľudia držiaci diéty a tiež športovci.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou o teplote 90°C. Vriacia voda príravy kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

AMARETTO rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
