

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva
Taký domáci vaječný likér, to je maškrtenie! Nečakajte, až vás naň niekto pozve. Hoďte do košíka polkilovú rozpustnú kávu s príchuťou rumu, vanilky a žĺtkov. Stačí zaliať dve lyžičky horúcou vodou a sviatočná vôňa sa rozvinie celou kuchyňou. Základom tejto dobroty je mexická káva, ktorá vyniká harmonickým a plným telom.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Vaječný likér je dobrou voľbou pre všetkých, ktorí majú radi vyvážené a sladkasté nápoje. V jej chuti sa odráža plné telo ekvádorskej arabiky aj jemná kyselinka robusty. Samozrejme rozpoznáte tiež sladkú stopu smotany, voňavosť vanilky a pikantnosť rumu. Po zaliatí horúcou (nie vriacou) vodou sa dočkáte peknej, jemnej cremy.
Pôvod kávy
Kým si nasypete do hrnčeka lyžičku tejto rozpustnej kávy, vypravte sa s nami do miest jej vzniku. Kávové zrnká, z ktorých je Vaječný likér vyrobený, vyrástli v Južnej Amerike. Pod Andami, v údolí Cuxibamba, sa o kríky kávovníkov starajú desiatky drobných farmárov. V chudobnej časti krajiny sa musia spoliehať na to, čo vypestujú. Preto tiež káve venujú maximálnu a celoročnú pozornosť. V Ekvádore rastie ako arabika, tak robusta. Obe dosahujú skvelých kvalít a sú žiadané po celom svete.
Úroda kávových bobúľ, ktoré sa farbou aj vzhľadom podobajú čerešniam, prebieha takmer po celú dobu vegetácie. Dozrievajú totiž postupne. Spracovávajú sa premývaním, čo je technológia náročná a nie práve lacná. Jej výsledkom sú ale vysoko kvalitné kávové zrnká, ktoré putujú na svetové trhy. Pri výrobe instantnej kávy sa používa ich redukovaný extrakt. Najprv sa musí zmraziť až na -40 stupňov celzia, následne sa z neho pomocou sublimácie odstráni ľad. Tak vzniknú suché kryštáliky kávy, ktoré stačí zaliať horúcou vodou.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























23. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

SMOTANOVO - KARAMELOVÁ rozpustná káva
