

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva
Vanilka je snáď najrozšírenejším korením na svete. Európania ju milujú od 16. storočia, ale starí Aztékovia a Toltékovia poznali vanilku ďaleko skôr. Francúzska čiže bourbonská vanilka sa dováža z ostrova Réunion. Jej pestovanie, zber aj spracovanie je náročné, takže ani cena nie je práve ľudová. Vy si ju teraz ale rozhodne nenechajte ujsť - v káve z Ekvádoru!
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Chuť vanilky poznáme všetci. Predstavte si ju v objatí prirodzene sladkastej, len veľmi málo kyslej kávy, ktorá navyše disponuje sviežimi tónmi ovocia. Keď Francúzsku vanilku zalejete horúcou vodou, získate skutočne lahodný nápoj s plným, oblým telom a peknou jemnou cremou.
Pôvod kávy
Ekvádorská káva patrí k obľúbeným a žiadaným sortám. Pre výrobu ochuteného instantného nápoja bola zvolená vyvážená kompozícia arabiky a robusty. Pochádza z kávovníkových kríkov, ktoré rastú v údolí Ánd Cuxibamba. Plantáže sú z prevažnej väčšiny majetkom drobných farmárov. Chudobní poľnohospodári sa v Ekvádore živia okrem pestovania kávy aj produkciou ryže, kakaa, banánov, kvetín a balzy.
Región Loja, odkiaľ pochádza plantážová káva, z ktorej je Francúzska vanilka vyrobená, sa nachádza na juhu krajiny. Pretekajú ním dve veľké rieky (Rio Zamora a Rio Malacatos), často je utopený v hmle a niekoľko mesiacov v roku ponorený do dažďov či drobného mrholenia. Káva sa tam pestuje od začiatku 20. storočia, jej zrnká bývajú stredne veľké, bledo zelené až sivobiele.
Rozpustnú kávu možno vyrobiť dvomi spôsobmi - vymrazovaním alebo rozprašovaním. My dávame prednosť prvému, pretože jeho výsledkom je káva s bohatou chuťou a plnou arómou. Postup nie je technologicky náročný, zato trvá dlhšie a je potrebné mu venovať veľkú starostlivosť. Kávové zrnká sa upražia, extrahuje sa z nich extrakt a ten je redukovaný na veľmi silný koncentrát. V tomto okamihu je káva stále ešte tekutá. Koncentrát sa nechá zmraziť na -40 stupňov celzia, potom nasleduje sublimácia. Pri priamej zmene pevného skupenstva v plynnej sa vytvoria kryštáliky. Tie potom stačí zabaliť a expedovať.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90°C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























14. 1.
23. 4.
24. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

ORECHOVÁ rozpustná káva
