

AMARETTO znková káva
Taliansky trpkosladký likér s mandľovými tónmi poznáme asi všetci. A teraz si predstavte, že vám ho do každej šálky prilejeme malý kúsok. Amaretto a káva spolu náramne ladia, preto kvalitnú zrnkovú kávu ochucujú týmto tradičným digestívom už niekoľko rokov. Výsledok chutí skvele a je bez alkoholu. Ideálne pre dámsku jazdu alebo pracovnú poradu.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Stopercentná prírodná vysokohorská arabika dáva zrnkovej káve Amaretto krásny, guľatý a plný základ. Je mierne sladkastá, môžete v nej nájsť aj podtóny ovocia a čokolády. Každopádne ale objavíte nádhernú mandľovú chuť známeho a populárneho likéru. Horkosladké mandle dodávajú káve veľmi príjemný profil. Crema je elastická, hebká a jemná.
Pôvod kávy
Najlepšie druhy peruánskej kávy sa vyvážajú do Nemecka, Japonska a Spojených štátov. Tamojší spotrebitelia sú nároční a dobre vedia, prečo si vyberajú práve kávu z pohoria Ánd. Tú, ktorú vozíme z Puno, pestujú na strmých úbočiach vysokých hôr drobní farmári. Kávovníky rastú v režime podobnému ekologickému poľnohospodárstvu, pretože prístup k nim je značne sťažený a hnojenie alebo ošetrovanie priemyselnými prípravkami skoro nemožné.
Plody kávovníkov, ktoré veľkosťou aj farbou pripomínajú čerešne, sa trhajú niekoľkokrát v sezóne. To preto, aby boli vždy dostatočne zrelé. Farmári ich spracovávajú mokrou metódou čiže premývaním. Bobule nasypú do veľkých nádrží s vodou a pretláčajú cez plechy, ktoré ich zbavia dužiny. Fermentácia prebieha v kvasných nádobách, sušenie zelených kávových zrniek na slnku.
Praženie by malo predchádzať vždy tesne predaju kávy. Preto kávu kupujeme zelenú a pražíme až potom, čo ju zákazníci objednajú. Pri pražiacom procese k nej pridáme nosný olej s prírodnými aromatickými látkami. Tým dosiahneme vyváženú chuť aj vônu kávy, ktorá sa prejaví aj v nápoji.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
