

CRÉME BRULÉE zrnková káva
Žĺtky, cukor a smotana, to všetko s karamelovou korunkou! Najlepší z dezertov, creme brulee, sme transformovali do vynikajúcej plantážovej kávy. Dôvod je jednoduchý - táto dobrôtka je takmer diétna, takže maškrtiť môžete tentokrát bez výčitiek. Ochutená zrnková káva Creme Brulee vám pripraví chvíľky naprostej rozkoše.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Samozrejme, že káva Creme Brulee chutí mierne sladko, vanilkovo a karamelovo. V jej peruánskom základe nájdete aj čokoládu a možno závan ovocia. Káva pôsobí komplexným a vyváženým dojmom, crema je našľahaná, hustá, s drobnými bublinkami.
Pôvod kávy
Základná odroda kávy arabica - Typica, pochádza z Etiópie. Pestuje sa ale na Jáve, v Guatemale aj napríklad Indii. Má síce nízku výnosnosť, zato vynikajúcu chuť. V Peru sa jej pestovaním zaoberajú malí roľníci. Uvádza sa, že až 98 percent tamojších farmárov obhospodaruje len skutočne drobné plantáže. Výhodou pre konzumenta kávy môže byť, že takéto podmienky vedú roľníkov k minimalizácii nákladov, teda nepoužívajú priemyselné hnojivá ani chemické postreky. Káva z vysokých Ánd sa dá s kľudom prirovnať k tým z ekologického poľnohospodárstva.
Kávovníky sa zberajú viackrát po sebe, podľa toho, ako dozrievajú plody. Vzhľadom pripomínajú čerešne, ale namiesto kôstky obsahujú dve kávové zrnká. Tie je potreba dostať von. V Peru používajú takzvanú metódu premývania.
Bobule nasypú do vody a pretláčajú cez drviace plechy. Tie odstránia dužinu. Potom sa uvoľnené kávové zrnká fermentujú v kadiach, pričom sa pôsobením enzýmov a baktérií zbavia aj zvyškov vonkajších obalov. Sušenie prebieha spravidla pod priamym slnkom na betónovej ploche, kam sa káva nasype.
Tesne predtým, ako vám kávu odošleme, odovzdáme ju našej pražiarni. Postriekajú ju nosným olejom s arómou creme brulee a delikátne upražia. Vďaka tomu vám vôňa dlho vydrží, navyše sa nemusíte báť, že by aróma nejako negatívne ovplyvnila chemické zloženie kávy. Je totiž čisto prírodná.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
