

TOFFEE zrnková káva
Poznáte Toffee? Maslový karamel je populárny v Spojených štátoch, Anglicku aj Austrálii. Objavuje sa ako cukrovinka s mandľami, kokosom, čokoládou, vanilkou či rumom. Toffee môže vyzerať ako tvrdý karamel, ale tiež húževnatá žuvačka. Pridáva sa do zmrzlín aj dezertov. A pozor - je obľúbenou príchuťou zrnkovej kávy.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Sladkastá, príjemná a voňavá káva z peruánskych Ánd sa vám bude páčiť. Vďaka aróme karamelového toffee ju oceníte k rannému croissantu aj popoludňajšej ovocnej desiate. Pri správnom mletí a extrakcii má káva hustú, ale jemnú penu s drobnými bublinkami.
Pôvod kávy
Pretože volíme vždy najvyššiu kvalitu, tiež pre aromatizovanú kávu vyberáme najlepšie zrnká. Vozíme ich z peruánskych Ánd, regiónu Puno. Pestovanie kávovníkov má v tamojších vysokých horách dlhú tradíciu. Je jedným zo základných zdrojov obživy drobných poľnohospodárov. Vďaka tomu, že od nich kávu nakupujeme priamo na farmách, nemusia zrážať cenu a kvalitu pod tlakom svetových odberateľov. Tým ide totiž väčšinou predovšetkým len o veľké množstvo kávy a lacný nákup.
Naši dodávatelia žnú kávu priebežne po celú dobu vegetácie. Na spracovanie sa tak dostanú len plne zrelé bobule, takzvané kávové čerešne. Spracovávajú sa premývaním, teda vo vode. Ide o finančne náročnejší proces, ako je suché spracovanie, ale jeho výsledky sú skvelé a káva vynikajúca. Čerešne farmári nasypú do špeciálnych nádrží s vodou, pretlačia ich drviacimi plechmi a tým zbavia dužiny. Zároveň tak vymrštia jednotlivé kávové zrnká. Tie putujú do kvasných nádrží, kde až 36 hodín fermentujú. Zbavia sa lepkavej vrstvy pokrývajúcej pergamenovú šupku a šupky samotnej. Po tomto kroku obsahuje káva ešte stále 50 percent vlhkosti. Aby neplesnivela, musí sa sušiť buď na slnku, alebo v sušiarňach. Výsledkom sú zelené až sivobiele kávové zrnká, ktoré sa balia do vriec a putujú na trh.
Ochucovanie kávy vykonáva tesne pred pražením náš pražiar. Zrnká postrieka nosným olejom s prírodnou arómou a skúsene opraží. Takto aromatizovaná káva si svoju vôňu a chuť uchová po dlhú dobu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ zrnková káva

KRÉMOVÉ SUŠIENKY - zrnková káva
