Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ARAŠIDOVÉ MASLO - zrnková káva

Kód: 1509
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Ak patríte k milovníkom amerických pochutín, potom rozhodne siahnite po káve s chuťou arašidového masla. Sladká slanosť a typické tóny populárnych arašidov sa vám zapáčia hneď v prvom dúšku. Stojí za zmienku, že arašidy nie sú orechy a že ich neobjavili novodobí poľnohospodári, ale dávni Aztékovia. Ročne sa ich na svete urodí okolo 44 miliónov ton.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 24. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Odroda
Odroda:
Typica
Región
Región:
Puno Norte
Nadm. výška
Nadm. výška:
1900m
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%, Orechová aróma

Crema a chuť kávy

Základom zrnkovej kávy Arašidové maslo je plantážna arabika, takže výsledný nápoj vykazuje maximálnu kvalitu a skvelé chuťové vlastnosti. Pri pražení sme k zrnám pridali prírodnú arómu, vďaka ktorej káva získala atraktívne tóny jemne slaných búrskych orieškov.

Pôvod kávy

O kvalitách vysokohorskej kávy z Peru nie je pochýb. Dokladajú ich ako dlhá história pestovania kávovníkov (Coffea arabica), tak úspechy, ktoré miestne kávové zrná žnú na mnohých súťažiach. To by však bolo k ničomu, keby peruánsku kávu nemilovali ľudia na celom svete a denne si ju nepripravovali na všetky možné spôsoby. Jednou z foriem, ako túto dobrotu kávomilcom predstaviť, je ochutiť ju prírodnou arómou. Keď pražiar zvolí arómu najvyššej akosti a vyhrá si s postupom praženia, vznikne káva, po ktorej rád siahne každý. A presne to je aj prípad arašidového masla.

V neprístupných kopcoch pestujú Peruánci kávové kríky približne od 17. storočia. Zameriavajú sa predovšetkým na odrodu Typica, ktorá je dobre prispôsobená chladnejším horským podmienkam a dáva vysoko kvalitné zrno. Na druhú stranu vykazujú kríky nízku produkciu a náchylnosť k niektorým chorobám. Čo sa napokon prejavilo naposledy v roku 2014, kedy takmer polovicu peruánskych plantáží napadla hrdza. Produkcia kávy tak okamžite výrazne poklesla. V súčasnosti sa Peru pomaly vracia medzi hlavných svetových exportérov kávy. V roku 2019 sa objem spracovaného zrná (vyrobené bolo cirka 4,3 milióna vriec, každé s hmotnosťou 60 kg) zvýšil o 5 percent oproti predchádzajúcemu roku a optimisticky vyzerajú aj nasledujúce sezóny.

Kávovníkom a spracovaniu ich plodov sa venujú najmä malí poľnohospodári. Odhaduje sa, že ich v Peru funguje na 110 000 a obhospodarujú asi 360 tisíc hektárov pôdy. V súčasnej dobe predstavuje peruánska káva necelú štvrtinu svetovej produkcie.

Červené bobule kávovníkov sa zbierajú od mája do septembra, kvôli nedostupnému terénu a veľkým vzdialenostiam od infraštruktúry, najčastejšie ručne. Do najbližšieho miesta spracovania to farmári mávajú údajne väčšinou 30 minút chôdze. Ani vo chvíli, keď plody prenesú do "premývacích staníc", ich práca nekončí. Je potrebné bobule nasypať do vody a pretlačiť rozvlákňovacími strojmi. S ich pomocou je odstránená šupka a čiastočne tiež dužina obaľujúca kávové zrnká. Aby sa úplne uvoľnili a mohla prebehnúť žiaduca fermentácia, premiestňujú kávu robotníci do ďalších nádrží s vodou, kde ju nechávajú po niekoľko dní kvasiť. Zrná je nakoniec potreba dobre usušiť - buď v sušiarňach, alebo na slnku.

Zelená káva putuje najčastejšie do praženie. Na zrnkovú kávu Arašidové maslo čakala u nášho pražiara arašidová prírodná aróma vyrobená šetrným postupom zo skutočných prírodných látok (aróma teda nie je syntetická a nespôsobuje pálenie záhy alebo iné zdravotné ťažkosti). Ešte pred pražením bola káva postriekaná nosný olejom s arómou, aby sa vpravil hlboko do zŕn a udržal vôňu a chuť kávy po dlhé týždne.

Upozornenie na záver: Pretože použitá prírodná aróma môže obsahovať stopy orechov, je vhodné, aby alergické osoby dbali potrebnej opatrnosti.

Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare

Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní.

Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.

  • Vsypte do kávovaru vždy len toľko aromatizovanej kávy, koľko bezprostredne spotrebujete.
  • Po príprave aromatizovanej kávy si svoju ďalšiu šálku prichystajte z kávy bez arómy. Prečistíte tak prístroj od zvyškov prírodných aromatických látok.

Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických).

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

23. 2.

Hodnotenie: vynikajúci
Fajn kávička. Chutí ako horalka. Aj vôňa aj chuť je fajn. Nesklame.

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

Život je ako bonboniéra... Nebuďte skromní a ponúknite si z nej to najlepšie. Belgické pralinky na vlne kvalitnej plantážovej kávy potešia, povzbudia a pohladia. Ochutiť stopercentnú arabiku z Peru čokoládovou arómou bol nápad priam geniálny. Oceníte ho pri pohodových raňajkách alebo po sviatočnom obede. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,75 € /1000 g 3,25 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 24. 4. 2024

TIRAMISU zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

TIRAMISU zrnková káva

Intenzita kávy nesúvisí s obsahom kofeínu. Ale intenzita kulinárskeho zážitku rozhodne súvisí s kvalitou. Pre výrobu aromatizovanej kávy vždy volíme vysoko akostné zrnká. Um majstra pražiara a čisto prírodná aróma z nich stvorí dobrotu bez konkurencie. Tentokrát v štýle typického talianskeho dezertu tiramisu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 24. 4. 2024

ORECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ORECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva

Šéfka vám lezie na nervy? Manžel sa vykecáva s mamičkou? Synátor doniesol ďalšiu guľu? Zatvorte oči, nadýchnite sa a ochutnajte. Napríklad práve zmyselnú, orechovo krémovú arabiku. Len pre vaše potešenie sme priviezli plantážovú kávu z Peru. Keď jej náš pražiar vtlačil senzačnú prírodnú arómu, akoby chcel povedať: Hoď sa do pohody, bejby! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 24. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »