Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ARAŠIDOVÉ MASLO - zrnková káva

Kód: 1509
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Ak patríte k milovníkom amerických pochutín, potom rozhodne siahnite po káve s chuťou arašidového masla. Sladká slanosť a typické tóny populárnych arašidov sa vám zapáčia hneď v prvom dúšku. Stojí za zmienku, že arašidy nie sú orechy a že ich neobjavili novodobí poľnohospodári, ale dávni Aztékovia. Ročne sa ich na svete urodí okolo 44 miliónov ton.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 9. 10. 2023
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Odroda
Odroda:
Typica
Región
Región:
Puno Norte
Nadm. výška
Nadm. výška:
1900m
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%, Orechová aróma

Crema a chuť kávy

Základom zrnkovej kávy Arašidové maslo je plantážna arabika, takže výsledný nápoj vykazuje maximálnu kvalitu a skvelé chuťové vlastnosti. Pri pražení sme k zrnám pridali prírodnú arómu, vďaka ktorej káva získala atraktívne tóny jemne slaných búrskych orieškov.

Pôvod kávy

O kvalitách vysokohorskej kávy z Peru nie je pochýb. Dokladajú ich ako dlhá história pestovania kávovníkov (Coffea arabica), tak úspechy, ktoré miestne kávové zrná žnú na mnohých súťažiach. To by však bolo k ničomu, keby peruánsku kávu nemilovali ľudia na celom svete a denne si ju nepripravovali na všetky možné spôsoby. Jednou z foriem, ako túto dobrotu kávomilcom predstaviť, je ochutiť ju prírodnou arómou. Keď pražiar zvolí arómu najvyššej akosti a vyhrá si s postupom praženia, vznikne káva, po ktorej rád siahne každý. A presne to je aj prípad arašidového masla.

V neprístupných kopcoch pestujú Peruánci kávové kríky približne od 17. storočia. Zameriavajú sa predovšetkým na odrodu Typica, ktorá je dobre prispôsobená chladnejším horským podmienkam a dáva vysoko kvalitné zrno. Na druhú stranu vykazujú kríky nízku produkciu a náchylnosť k niektorým chorobám. Čo sa napokon prejavilo naposledy v roku 2014, kedy takmer polovicu peruánskych plantáží napadla hrdza. Produkcia kávy tak okamžite výrazne poklesla. V súčasnosti sa Peru pomaly vracia medzi hlavných svetových exportérov kávy. V roku 2019 sa objem spracovaného zrná (vyrobené bolo cirka 4,3 milióna vriec, každé s hmotnosťou 60 kg) zvýšil o 5 percent oproti predchádzajúcemu roku a optimisticky vyzerajú aj nasledujúce sezóny.

Kávovníkom a spracovaniu ich plodov sa venujú najmä malí poľnohospodári. Odhaduje sa, že ich v Peru funguje na 110 000 a obhospodarujú asi 360 tisíc hektárov pôdy. V súčasnej dobe predstavuje peruánska káva necelú štvrtinu svetovej produkcie.

Červené bobule kávovníkov sa zbierajú od mája do septembra, kvôli nedostupnému terénu a veľkým vzdialenostiam od infraštruktúry, najčastejšie ručne. Do najbližšieho miesta spracovania to farmári mávajú údajne väčšinou 30 minút chôdze. Ani vo chvíli, keď plody prenesú do "premývacích staníc", ich práca nekončí. Je potrebné bobule nasypať do vody a pretlačiť rozvlákňovacími strojmi. S ich pomocou je odstránená šupka a čiastočne tiež dužina obaľujúca kávové zrnká. Aby sa úplne uvoľnili a mohla prebehnúť žiaduca fermentácia, premiestňujú kávu robotníci do ďalších nádrží s vodou, kde ju nechávajú po niekoľko dní kvasiť. Zrná je nakoniec potreba dobre usušiť - buď v sušiarňach, alebo na slnku.

Zelená káva putuje najčastejšie do praženie. Na zrnkovú kávu Arašidové maslo čakala u nášho pražiara arašidová prírodná aróma vyrobená šetrným postupom zo skutočných prírodných látok (aróma teda nie je syntetická a nespôsobuje pálenie záhy alebo iné zdravotné ťažkosti). Ešte pred pražením bola káva postriekaná nosný olejom s arómou, aby sa vpravil hlboko do zŕn a udržal vôňu a chuť kávy po dlhé týždne.

Upozornenie na záver: Pretože použitá prírodná aróma môže obsahovať stopy orechov, je vhodné, aby alergické osoby dbali potrebnej opatrnosti.

Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare

Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní.

Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.

  • Vsypte do kávovaru vždy len toľko aromatizovanej kávy, koľko bezprostredne spotrebujete.
  • Po príprave aromatizovanej kávy si svoju ďalšiu šálku prichystajte z kávy bez arómy. Prečistíte tak prístroj od zvyškov prírodných aromatických látok.

Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických).

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

23. 2.

Hodnotenie: vynikajúci
Fajn kávička. Chutí ako horalka. Aj vôňa aj chuť je fajn. Nesklame.

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

Spomínate, ako ste chodili mamičke upíjať vaječný likér do chladničky? Bol tak sladký, až sa pusa lepila. Teraz môžete maškrtiť bez výčitiek a dokonca aj skoro bez kalórií. Obľúbenú príchuť vaječného koňaku si doprajte ako luxusnú bodku za dobrým obedom. Alebo s voňavou kávou začnite deň. Je len na vás, ako si božský nápoj užijete. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 9. 10. 2023

SLANÝ KARAMEL zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

SLANÝ KARAMEL zrnková káva

Spojili sme vynikajúcu stredoamerickú kávu so skvostnou prírodnou arómou. Výsledkom je Slaný karamel, ktorý vás bude baviť. Kávovým zrnkám ochuteným atraktívnymi tóny praženého cukru so smotanou a niekoľkými zrnkami morskej soli prepadnete okamžite. Či už je pre vás káva denným spoločníkom alebo záležitosťou pre mimoriadne chvíle, nezabudnite túto vymazlenú pochúťku vyskúšať. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 9. 10. 2023

Marcipánovo - pomerančová zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

Marcipánovo - pomerančová zrnková káva

Pokojné nedeľné popoludnie, oslava výročia, vianočné rodinné stretnutie... Táto káva je ako stvorená pre vzácne chvíle pohody, ktoré si chcete vychutnať naozaj naplno. Ponúkne vám totiž uhrančivú kombináciu marcipánu a pomarančov, tak harmonickú, že jedna šálka stačiť nebude. Obľúbená peruánska arabika je skrátka báječná a s kvapkou prírodnej arómy úplne nezabudnuteľná. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »