

Biela čokoláda s lyofilizovanými čučoriedkami
Pripravte nápoj, vyrobte pralinky, vymiešajte krém. Vo všetkých prípadoch, a mnohých ďalších, túto maškrtu skvele uplatníte. Biela čokoláda s kúskami lyofilizovaných čučoriedok sa samozrejme hodí aj ako rýchla desiata. Chutí totiž úplne fantasticky.
Zloženie
Cukor, Sušené mlieko, Kakaové maslo, 4%, Sušené odstredené mlieko, Sójový lecitín, Aróma prírodnáChuť
Biela čokoláda s lyofilizovanými čučoriedkami kombinuje v chuti kvalitné kakao (podiel kakaového masla je 20%) s mrazom sušenými čučoriedkami. Vzniká tak skutočne atraktívny produkt, ktorý uplatníte pri príprave nápojov a najrôznejších cukrárskych výrobkov.
Pôvod
Ak sa zaujímate o pôvod Bielej čokolády s lyofilizovanými čučoriedkami, musíte ho hľadať na plantážach Strednej a Južnej Ameriky aj Afriky. Práve odtiaľ pochádzali kakaové bôby, z ktorých bol vyrobený kakaový prášok a kakaové maslo. Ako je ale možné, že z hnedého kakaa vznikne čokoláda bielej farby?
Spomínané kakaové bôby musia byť zložitým procesom zahŕňajúcim praženie, mletie a lisovanie spracované na kakao a kakaové maslo. Práve ono je základom bielej čokolády – „stačí“ k nemu v správnych pomeroch pridať sušené mlieko a cukor.
Keď už sa snažíme popísať zložité procesy jednoducho, vysvetlíme si aj pojem lyofilizácia. Ide o sušenie mrazom, počas ktorého sa tekutiny (napríklad z potravín) neodparujú, ale sublimujú. Vlhký materiál treba umiestniť do nádoby, zmraziť na -20 až -50 stupňov Celzia a znížiť tlak vzduchu. Následne sa prostredie v nádobe zahreje natoľko, aby voda z materiálu začala sublimovať. Celý proces trvá niekoľko hodín. V prípade ovocia je jeho výsledkom sušený produkt, ktorý má rovnakú farbu, chuť, vôňu aj štruktúru ako pôvodný. To je najväčšou výhodou lyofilizovaných potravín - že nestrácajú nič zo svojich senzorických vlastností.
Na čo sa Biela čokoláda a lyofilizovanými čučoriedkami hodí, vám nemusíme napovedať. V prvom rade z nej (rozmiešaním v teplom mlieku) prichystáte lahodný nápoj na raňajky alebo desiatu. Kocky čokolády môžete použiť aj do dezertov, müsli, krémov, báboviek, muffinov a podobne. Sami určite čoskoro prídete na to, v akej forme vám najviac chutí.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Kocky čokolády môžete rozpustiť v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…), môžete ich rozmiešať v kaši, alebo použiť pri výrobe dezertov.















Energetická hodnota: | 2121 kJ/507 kcal |
Tuky: | 26.8 |
z toho nasytených : | 16 |
Sacharidy: | 60.2 |
z toho cukry: | 59.7 |
Bielkoviny: | 7.1 |
Vláknina: | 0.1 |
Soľ: | 0.25 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

Biela čokoláda s lyofilizovanou maracujou

Biela čokoláda s lyofilizovanými malinami
