

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - Micro Lot
Hladký, sladký, orieškový. A s tónmi pomarančov. Brazílsky mikrolot z tradičnej rodinnej farmy Nelsona Rivelliniho je zárukou skvostných chuťových zážitkov. Úžasná arabika "s rodokmeňom" zaujme ako skúsených kávomilcov, tak tých, ktorí svojho kávového favorita ešte len hľadajú. Plantáž San Martin je miestom, kde rastie káva výnimočnej kvality.
Zloženie
Arabica 100%Chuť
Zrnková káva Brazil natural arabica Cerrado NY2 / 3 vyniká harmonickým súznením miernej kyselinky a ľahkej sladkosti, kombináciou jemných orieškov a delikátnych pomarančov. Jej hladké telo poteší každého, kto dáva prednosť kávam delikátnym a napriek tomu chuťovo bohatým a nevšedným.
Pôvod
Od mája do septembra zberajú na farme San Martin uprostred Brazílie jedinečnú kávu. Plantáž pokrývajúcu 35 hektárov obhospodaruje tretia generácia rodiny Nelsona Rivelliniho, ktorého taliansky dedko do Brazílie pricestoval práve preto, aby sa pestovaniu kávy venoval. Začal s ním v Sao Paule, neskôr pokračoval v Paraná. Dnešná plantáž v mikroregióne Patrocinio (Štát Minas Gerais) prosperuje veľmi dobre, o čom svedčí aj fakt, že vyváža kávu do mnohých krajín celého sveta. Zároveň je členom asociácie pestovateľov káv Cerrado, ktorá zaručuje vysoký štandard kvality a jasný pôvod certifikovanej kávy. Každá sorta získava od asociácie unikátny číselný kód, vďaka ktorému je možné konkrétnu plantáž spätne overiť.
Prírodný charakter mikroregiónu udáva rozsiahla tropická savana. Leto býva vlhké a teplé, zima suchá a chladná. Najchladnejším mesiacom je zvyčajne júl, najteplejším január. Niet divu, že sa Patrocinio stalo jednou z najdôležitejších brazílskych kávových lokalít. Sú s ňou spojené viac ako tri štvrtiny miestnej ekonomiky, kávový priemysel zamestnáva cez 30 tisíc obyvateľov.
Červené plody kávovníkov sa na farme San Martin spracovávajú takzvaným polopromytím. To kombinuje výhody suchého a mokrého procesu. Káva je potom označovaná ako semi-washed či honey. Celý postup zahŕňa zber kávových čerešní a ich spracovanie lúpacími strojmi, ktoré z nich vo vode odstránia šupku. Do tejto chvíle je postup rovnaký ako u premývania. Kávové zrná obalené sladkou dužinou sa ale pri polopromývaní nechávajú sušiť na slnku. Až potom, keď sú vysušené na potrebný stupeň, odstraňujú z nich robotníci dužinu, ktorá na káve vytvára tenký pergamen. Tento spôsob spracovania kávy zvyšuje intenzitu jej chuti, dodáva jej príjemné ovocné tóny a milú kyslosť.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























30. 3.
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
