

Brazília Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
Najlepšie šarže, ktoré môžete z brazílskych plantáží ochutnať, teraz máte na dosah ruky. Arabiky zo slávnych regiónov Cerrado a Alta Mogiana nesklamú ani najväčšieho fajnšmekra. Potešia chuťou čokolády a kakaa, rovnako ako karamelovým aftertastom. Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 sa hodí na prípravu skvelého espressa, báječná je aj na filtri.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Brazília Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 vyniká intenzívnou chuťou, v ktorej bezpečne spoznáte tmavú čokoládu a kakao, v závere vás čaká nádherná karamelová dochuť. Telo je možné popísať ako plné, chuť intenzívna. Crema je ľahká, súdržná.
Táto káva je vhodná na prípravu espressa, hodí sa aj na filter alebo do moka kanvičky.
Pôvod kávy
Že je Brazília najväčším producentom kávy na svete, určite viete. Že prvé kávovníky zasadili tamojší obyvatelia v 18. storočí, ste už možno čítali. Doplňme teda ešte niekoľko informácií o miestopise. Spočiatku bola káva pestovaná v regióne Santos, blízko mesta São Paulo. Dnes sa plantáže nachádzajú aj v regiónoch Minas Gerais, Espírito Santo, Bahia, Rondônia, Paraná, Cerrado a Alta Mogiana. Práve z dvoch posledných uvedených oblastí pochádza káva Brazília Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18. Všimnite si, že to napokon prezrádza už svojim názvom.
Cerrado leží vo východnej časti krajiny, ide o región pokrytý tropickými savanami a vysočinami, nachádzajú sa v ňom ale aj mokrade a lesy. Klímu možno popísať ako polovlhku, tropickú, s dvoma dominantnými obdobiami – sucha (apríl-september) a dažďa (október-marec). Priemerné ročné teploty sa pohybujú medzi 22 a 27 ⁰C. Cerrado je známe ako lokalita s vysokou druhovou pestrosťou rastlín aj živočíchov, taktiež preto podlieha jeho značná časť prísnej ochrane. Pokiaľ ide o tamojšiu kávu, máva nízku kyslosť, je vyvážená, čokoládovo-karamelová. Plantáže sú vysadené v nadmorskej výške okolo 850 metrov a poskytujú skutočne veľké množstvo skvelej kávy. Za pozornosť stojí aj fakt, že Cerrado sa stalo vôbec prvým kávovým producentom, ktorý pristúpil k certifikácii kávy – na mimoriadne kvalitné sorty používa pomenovanie Designated Origin.
Alta Mogiana sa nachádza blízko São Paula na severovýchode Brazílie. Ide o oblasť so stabilnými klimatickými podmienkami, pôdou bohatou na organické látky a nadmorskou výškou 800-1000 m n. m. Túto kávu spoznáte podľa veľmi príjemnej sladkosti, jemnej kyselinky a jasných tónov sušienok, kakaa a orieškov.
Na záver ešte informácie k označeniu NY2. Vďaka nemu viete, že 300-gramová vzorka kávy neobsahuje viac ako 6 zrniek s viditeľnou chybou. Veľmi nízky počet defektných zŕn zaručuje lahodnú a konzistentnú chuť. A čo znamená scr. 17/18? Skratka scr. (screen) popisuje veľkosť zrna, ktorá je dôležitým meradlom kvality. Veľké, a teda plne vyzreté, zrná totiž poskytujú vynikajúcu chuť. Veľkosť 17/18 patrí medzi špičku.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
