

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne intenzívne, aby sme uchovali jej dokonalé hladké telo a ovocnú arómu.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Nízka kyslosť a kombinácia sušeného ovocia s čokoládou robí z tejto kávy nápoj pre akúkoľvek príležitosť. Stredne plná, sladkastá chuť zaujme pravidelného konzumenta aj sviatočného kávomilca. Pena je veľmi trvanlivá, svetlá a hustá.
Pôvod kávy
Asi storočná farma medzi zelenými kopcami obhospodaruje 220 hektárov kávových plantáží. V nadmorskej výške 950-1200 metrov majú kávovníky arabské (Coffea arabica) vynikajúce klimatické aj pôdne podmienky. Obklopené ovocnými stromami absorbujú sviežu vôňu prírody a arómu sladkých plodov. Vďaka nemu patrí káva z brazílskej farmy pri jazere k mimoriadne populárnym.
Kávovníkové kríky sa zberajú od štvrtého roku, plnú úrodu ale poskytujú až v siedmom alebo ôsmom roku.
Úroda môže prebiehať celoročne, alebo iba raz v období vegetácie. Prvý variant je zárukou zberu najzrelších plodov a teda najkvalitnejšej kávy. Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa je zbieraná ručne, rovnako tak sa triedi a suší. Na spracovanie kávových zŕn sa používa mokrá metóda, to znamená, že farmári nasypú plody kávovníkov do vody - z hladiny zoberú nezrelé a nekvalitné bobule a zvyšné kôstkovice pretlačia aj s vodou špeciálnymi drviacimi plechmi. Tak sú odstránené šupky a dužina. Nasledujúca fermentácia je prísne kontrolovaná, pretože zásadne ovplyvňuje výslednú chuť kávy. Sušenie prebieha v dvoch krokoch - najprv na slnku, potom v sušiarňach.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybrannej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
