BRAZÍLIA DOLCE DIAMANTINA - zrnková káva
V oblasti, kde sa urodila táto kávová paráda, možno okrem divokej prírody obdivovať tiež diamanty. Áno, niektoré lokality v brazílskom Cerrado sú vzácnymi minerálmi preslávené. Podobne ako tamojšie kávové zrná, ktoré patria k najžiadanejším na svete. Dokonalá Dolce Diamantina poteší aj vaše chuťové poháriky - výraznou sladkosťou, dobrým telom a jemnou orechovou dochuťou.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Brazília Dolce Diamantina si svoju popularitu nezískala náhodou. Predstavte si kávu sladkú, s vynikajúcim, bohatým telom, príjemne nízkou kyselinkou a dlhou dochuťou, ktorá na poschodí zanecháva pocit, ako by ste práve zahryzli do orechovo-karamelového zákusku. Tak presne taká je Dolce Diamantina. Jeden dúšok skrátka nestačí.
Pôvod kávy
Plody nasypú do špeciálnych nádrží s vodou, ktorá ich ženie na takzvaný mlyn. Medzi drviacimi plechmi sú zbavené šupky a čiastočne aj dužiny. Potom putujú do kvasných nádob. V nich zostávajú niekoľko desiatok hodín, kým sa nerozpustí aj zostávajúca dužina a kávové zrnká sa úplne neuvoľnia. Družstvo Exportadora Atlantica Doce Diamantina, z ktorého pochádza táto úroda Dolce Diamantina, nakoniec zelenú kávu suší na priamom slnku. Zamestnanci ňou pokryjú betónové terasy a občas prehrabú, aby neplesnivela a sušila sa rovnomerne.
Za zmienku stojí tiež fakt, že kávu Dolce Diamantina charakterizuje veľké zrno. Kávu pražíme stredne, aby vynikli jej najpôvabnejšie tóny. Je skvelá ako pre pákové či automatické kávovary, tak na filtri alebo v moka kanvičke.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.