

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kávu Brazilia Fazenda Paredao charakterizuje plné telo a sladká, medovo-vanilková chuť s ďalšími lahodnými podvrstvami. Nájdete v nich predovšetkým kôstkovité ovocie. Zároveň sa tešte na nádhernú kvetinovú vôňu šálky a príjemnú, ľahkú, avšak kompaktnú cremu.
Pôvod kávy
O tom, ako sa kávovníky dostali do Brazílie, rozpráva dávna legenda. Za všetkým je vraj nutné hľadať lásku a tiež jednu nevernú manželku. Bolo-nebolo, v roku 1727, kedy kávovníky a kávu poznali Brazílčania iba z neďalekej Francúzskej Guyany, zachcelo sa ich tiež brazílskemu guvernérovi. Vyslal teda mladého seržanta Francisca de Mello Vane a jeho spoločníka Francisca Reeda pre kávové zrná či mladé rastlinky. Ako už to tak býva, guvernér Francúzskej Guyany D'Oliviers nechcel o takomto dare či obchode nič počuť. Počas času, ktorý trávil seržant vyjednávaním s guvernérom, sa však činu chopil Francisco Reed. Zviedol guvernérovu manželku a zrejme ju natoľko očaril, že mu poďakovala kyticou kvetov. A ako dôkaz lásky do nej zapichla niekoľko vetvičiek kávovníkov aj s červenými plodmi. Brazílsky zvodca tak priviezol kávu do vlasti, semená boli vysadené v regióne Sao Paulo.
Čo všetko ale vieme o plantáži Paredao? Leží v oblasti Cerrado Mineiro, v juhovýchodnej časti Brazílie. Podľa informácií Federácie producentov kávy Cerrado (Cerrado Coffee Growers Federation) zahŕňa 55 krajov a 210 tisíc hektárov pôdy pokrývajú kávové plantáže, ktoré obhospodaruje asi 4,5 tisícky producentov. Priemerná ročná produkcia oblasti sa počíta na 5 miliónov 60kilogramových vriec, čo je necelých 13 percent celkového brazílskeho exportu. Cerrado Mineiro bola prvou oblasťou v krajine, ktorá získala ochranu označenia pôvodu. Káva so slovom "Cerrado" v názve teda musí pochádzať výhradne odtiaľto.
Plody kávovníkov žnú medzi júnom a augustom, a to selektívne. Zbierajú len zrelé čerešne, ktoré odvážajú na miesta spracovania. Bobule sú nasypané do nádrží s vodou, pretláčané drviacimi plechmi a uvoľnené kávové zrná putujú k fermentácii. Sušenie sa uskutočňuje na takzvaných afrických lôžkach, teda vyvýšených priedušných terasách vystavených slnečnému žiaru. Vďaka tomu je káva Brazilia Fazenda Paredao sladká a lahodná.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybrannej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
