

Čakanková káva so špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou
Táto čakanková káva kombinuje tradičnú chuť praženej čakanky s výživnou špaldou a adaptogénnou ashwagandhou. S prídavkom ginkgo biloby, známej schopnosťou podporiť kognitívne funkcie, ide o skvelú alternatívu klasickej kávy bez kofeínu. Je ideálna pre tých, ktorí hľadajú hlbšiu chuť a chcú pritom využiť prínosy prírodných ingrediencií.
Zloženie
Čakankový koreň, , Ashwagandha, Ginkgo biloba listyNálev a chuť
Čakanková káva so špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou má bohatú, plnú chuť s nádychom obilnín a s jemnými tónmi orechov. Ashwagandha dodáva horký akcent, zatiaľ čo ginkgo biloba prináša ľahký bylinný nádych.
Pôvod
Čakanková káva so špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou vznikla spojením tradičnej kávoviny a obľúbených bylín.
Čakanka obyčajná (Cichorium intybus) je vytrvalá bylina patriaca do čeľade hviezdnicovité. Dorastá do výšky jedného metra, má tuhú stonku a modré kvety. Rastlina je nenáročná na pestovanie a vyskytuje sa v okolí ciest, polí, lúk a lesov takmer po celom svete. Z koreňa čakanky sa po pražení vyrába náhradka kávy známa ako čakanka. Koreň obsahuje inulín, čo ocenia najmä diabetici. Historicky bola čakanka používaná počas hospodárskych a kávových kríz, najmä počas svetových vojen, kedy boli bežné suroviny na výrobu kávy nedostupné.
Špalda je druh pšenice, ktorá bola v Európe pestovaná už pred 8 000 rokmi. V súčasnej dobe je považovaná za zdravšiu alternatívu šľachtenej pšenice. Obsahuje totiž viac minerálnych látok a bielkovín. Jej zrná sa konzumujú aj s obalom, ktorý ich ochraňuje.
Ashwagandha (Withania somnifera), známa ako indický ženšen, je dôležitou súčasťou Ajurvédy, ktorá ju oceňuje pre schopnosť podporovať duševné zdravie a relaxáciu. Populárna bylina, ktorej koreň ľudia využívajú vyše 3 000 rokov, rastie prevažne v tropických a subtropických oblastiach. Charakterizujú ju tuhé, vajcovité listy a žltozelené kvety, plody sú oranžové bobule s hnedými semenami vo vnútri. Najcennejšou časťou rastliny je však spomínaný koreň, ktorý sa po vysušení melie na prášok. Má výraznú horkú chuť a jeho vôňa môže pripomínať pach konskej srsti. Ashwagandha sa väčšinou žne 180 dní po vysadení, z jedného hektára plantáže je možné získať až 400 kg sušeného koreňa. Je tiež potrebné spomenúť, že pri užívaní ashwagandhy sa odporúča opatrnosť, najmä tehotným, dojčiacim ženám a ľuďom s autoimunitnými ochoreniami radíme konzultovať jej zaradenie do jedálnička s lekárom.
Ginkgo biloba, teda ginko dvojlaločné, je statný strom s kužeľovitou až rozkladitou korunou dorastajúcou 30-40 metrov. Listy ginka sú stopkaté, vyrastajú vo zväzočkoch na skrátených vetvičkách, majú plochú, klinovitú čepeľ rozdelenú zárezom na dva laloky s vejárovitou žilnatinou. Sú cenené pre obsah bioaktívnych látok.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Čakankovú kávu so špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou zalejte vodou s teplotou 90-100 °C v pomere 2g na 100 ml vody.















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

Zelená káva SUPER ŠTÍHLA LÍNIA KARAMEL- iba mletá
