

CAPPUCCINO rozpustná káva
Aromatizovaná rozpustná káva je vynikajúcou voľbou pre rýchlu prípravu v kancelárii alebo na dovolenke. Ale nemusíte sa jej zriekať ani doma. Chutí totiž skvele a niektorí kávomilci ju uprednostňujú pred zrnkovou. Tá, ktorá je vyrobená z ekvádorskej plantážovej kávy, vyniká jemnosťou, sladkosťou a plným telom.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
V aromatizovanej rozpustnej káve Cappuccino možno nájsť podmanivé tóny kvalitnej plantážovej kávy, jemnú krémovosť smotany a prirodzenú nasládlosť. Acidita je stredná, skôr nižšia, pena sa po zaliatí horúcou vodou vytvorí pekná a nadýchaná.
Pôvod kávy
V Ekvádore sa pestovaním kávovníkov zaoberajú z 2/3 maloroľníci. Káva je predsa vedľa ropy, kakaa, kvetín a banánov jedným z dôležitých vývozných artiklov krajiny. Pestuje sa prevažne v andskej vysočine, a to až od začiatku minulého storočia. Poľnohospodári sa venujú predovšetkým kávovníku arabskému, v menšej miere tiež robuste.
Veľmi starostlivým výberom kvalitných zrniek a voľbou správneho pomeru oboch sort dosahujú výborné výsledky. Káva z Ekvádoru sa na svetovom trhu pohybuje medzi najlepšími.
Výroba rozpustnej kávy nie je zložitá. Celý proces je založený na fyzikálnych zákonitostiach, takže významne neovplyvňuje chuť ani arómu kávy. A hlavne - neobohacuje ju o žiadne zdraviu škodlivé látky. Zmes káv sa najprv upraží a uvarí ako pri bežnej príprave. Roztok je varom redukovaný až na vysokopercentný koncentrát, ktorý výrobcovia vystavia mrazu. Pri teplote približne -40°C z neho vzniknú ľadové kryštáliky, ktoré sú sublimáciou zbavené vody. Sypká káva potom už putuje na baliace linky.
Proces vymrazovania sa používa u káv drahších a kvalitnejších. Na rozdiel od druhej možnosti, ako vyrobiť rozpustnú kávu - rozprašovaním, je totiž jeho produktom káva s bohatou chuťou a výraznou arómou.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90°C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























18. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

ORECHOVÁ rozpustná káva
