

CHERRY zrnková káva
Kávu si ľudia dochucujú na celom svete. Niekde sladia, inde korenia. Uľahčili sme vám prácu a upražili stopercentnú arabiku s cherry arómou. Nenechajte sa mýliť - nie je to žiadny čajíček pre babičky! Peruánska vymazlenosť s komplexnou chuťou zaujme ITčkára aj cvičiteľku jogy. Cherry je svieža a sladká, s harmonickou kávou si krásne nôti.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Zrnková káva Cherry vás uchváti po prvom ochutnaní. Vlastne nie, zamilujete si ju hneď po otvorení vrecka. Vonia totiž skvostne. Či už ju budete filtrovať alebo pripravovať v kávovare, vždy oceníte jej plné a oblé telo, na ktoré nasadá chuť cherry. Pena býva svetlá, ľahká, s malými bublinkami.
Pôvod kávy
Kávu v peruánskych Andách pestujú a vyrábajú takmer výhradne drobní farmári. Ich malé plantáže sa rozkladajú v ťažko prístupných miestach, čo je tiež jedným z dôvodov, prečo káva z Peru, špeciálne regiónu Puno, neobsahuje žiadne rezíduá priemyselných hnojív alebo ošetrujúcich prípravkov. Dopraviť ich totiž na plantáže by bolo ako fyzicky, tak finančne veľmi náročné. Na každý pád pestovaniu kávovníkov hrá do kariet tamojšia klíma.
Zberajú sa niekoľkokrát po sebe tak, aby boli čerešniam podobné bobule čo najzrelšie.
Spracovanie prebieha premývaním (mokrou metódou), pri ktorom sa plody kávovníkov nasypú do vody, pretlačia cez drviace plechy a fermentujú v kvasných nádobách (až 36 hodín). Zbavia sa tým dužiny aj obalov a získajú typickú chuť a vôňu. Sušenie prebieha najčastejšie na betónových plochách, pod priamym slnkom.
Zrnkovú kávu ochucujeme prírodnou arómou. Tento delikátny krok je plne v rukách nášho pražiara. Pred upražením postrieka kávu nosným olejom.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
