

JAHODY VO SMOTANE zrnková káva
Pochutnajte si na zmyselných jahodách! Existuje snáď príťažlivejšia kombinácia, ako čerstvé voňavé ovocie a našľahaná smotana? Áno, my sme ju objavili: čerstvé voňavé ovocie, našľahaná smotana a stopercentná arabika z Peru. Jedna z najkvalitnejších juhoamerických káv je sama o sebe unikátna. A teraz si ju predstavte s jahodami...
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Káva sa jahodami aromatizuje už veľmi dlho. Ich príjemná a veľmi osviežujúca vôňa aj chuť krásne ladí s plným a čistým telom stopercentnej arabiky. Má nízku aciditu a je prirodzene sladkastá. Pre zjemnenie k nej pridajte pár kvapiek mlieka.
Pôvod kávy
Pre Peru je káva zdrojom príjmov už od 18. storočia. Pestovaniu kávovníkov sa venujú z 98 percent len drobní farmári, ktorí sa o plantáže starajú so svojimi rodinami. Káva z regiónu Puno rastie na úbočiach a v kopcoch Ánd, prístup k nej je zložitý a skoro vylučuje priemyselné hnojenie a ošetrovanie. Preto je vnímaná ako káva z organického poľnohospodárstva. Popularitu peruánskej kávy z Ánd ešte zvyšuje fakt, že ide o odrodu Typica. Vyniká lahodnou chuťou a aj pri nižších výnosoch, ktoré kávovníky rodu arabika, odrody Typica, vykazujú, ide o kávu na svetovom trhu veľmi žiadanú.
Plody kávovníkov, červené čerešne, sa zberajú niekoľkokrát za rok, podľa toho, ako dozrievajú. V Peru sa spracovávajú takzvaným premývaním, čo je technológia používaná pre kvalitnú arabiku. Niekedy sa preto kávy označujú ako "umývané" alebo "prané". K lúpaniu bobúľ musí dôjsť do 24 hodín od zberu. Všetko prebieha vo vode - čerešničky sú pretlačené cez špeciálne plechy zbavené dužiny, potom kávové zrná vo vode fermentujú (až 36 hodín). Nakoniec sa sušia buď v sušiarňach, alebo na priamom slnku.
Káva vyrobená premývaním má ovocnú až kvetinovú chuť. Výborne sa hodí ku konzumácii čistá, ale slúži aj ako skvelý základ pre výrobu káv ochutených. Kávové zrnká, ktoré privezieme zelené, pražíme až v okamihu, keď si kávu zákazníci objednajú. Arómu pražiar aplikuje tesne pred pražením, kedy kávu postrieka nosným olejom a prírodnou arómou. Lacnejšiu metódu - ochucovanie už upraženej kávy, nepoužívame. Nezaručuje totiž dlhodobé uchovanie arómy.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
