

ČOKOLÁDOVO - MÄTOVÁ zrnková káva
V Taliansku posýpajú kávu škoricou, v Grécku do nej lejú ouzo. Ale už ste skúsili kávu s príchuťou čokolády a mäty? Je najvyšší čas objaviť vynikajúcu kombináciu sladkého a jemne mentolového, hutného a osviežujúceho. Pre aromatizovanú stopercentnú arabiku rozhodne neplatí - dobrého pomenej. Doprajte si ju tak často, ako budete chcieť!
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Káva z Puno vyniká jedinečným charakterom a príjemnou sladkosťou. V spoločnosti čokolády a mäty je skvostne jemná a predsa intenzívna. Chuť pôsobí harmonicky. Pri správnej príprave aj mletí má káva ľahkú a pružnú penu, ktorá sa po rozhrnutí lyžičkou rýchlo rozprestrie späť po celej hladine šálky.
Pôvod kávy
Pre túto plantážnu kávu jazdíme do vysokých hôr Peru. Región Puno je na celom svete známy produkciou odrody Typica, ktorá má síce nižšie výnosy, zato oplýva skvelou chuťou a je vysoko akostná. Kávovníky pestujú až na výnimky maloroľníci, ich plantáže sa rozkladajú vysoko v pohorí Ánd. Preto tiež nepoužívajú pri pestovaní ani ošetrovaní kávy priemyselne vyrábané hnojivá a prípravky. Po prvé sú pre chudobných poľnohospodárov cenovo nedostupné, za druhé je skoro nemožné dopraviť ich do vysoko položených oblastí.
Káva sa v Andách žne niekoľkokrát za sezónu. Plody kávovníkov totiž dozrievajú postupne, takže sa zbierajú až vo fáze najvyššej zrelosti. Spracovávané sú premývaním. Bobule sa nasypú do vody a pretlačením cez špeciálne plechy sa zbavia dužiny. Kávové zrnká sa fermentujú v kvasných nádobách po dobu až 36 hodín. Potom ich farmári rozprestrú na betónové plochy a sušia na priamom slnku. Výsledkom je zelená káva, ktorá sa ešte triedi, zabalí a odváža na burzu.
My kávu nakupujeme neupraženú. Máme vlastnú pražiareň a vďaka tomu ponúkame zákazníkom kávu vždy čerstvú. Pražíme po malých dávkach tak, aby nám v skladoch zbytočne káva neležala a nestrácala vzácnu arómu. Ochucovanie vykonáva pražiar pred pražením, kedy kávové zrnká postrieka nosným olejom s čisto prírodnou arómou.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























23. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠNE V ČOKOLÁDE zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - POMARANČOVÁ zrnková káva
