

ČIERNE RÍBEZLE S VIŠŇAMI zrnková káva
Ochucovať zrnkovú kávu vie len majster pražiar. Tomu nášmu sa to v prípade lahôdky z Puno podarilo na sto percent. Ríbezľovo-višňová arabika je neuveriteľne osviežujúca, plná a voňavá. Uvarte si čerstvo praženú kávu s chuťou obľúbeného ovocia. Zbaví vás únavy, zvýši výkonnosť a dodá dobrú náladu.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Pre peruánske vysokohorské odrody kávy je typická mierna nasládlosť, vyvážená a komplexná chuť a niekedy tiež stopa orieškov a čokolády. Teraz si predstavte, že sme k tomu ešte pridali svieže čierne ríbezle a aromatické višne. Zrnková káva Čierne ríbezle s višňou má krásnu, elastickú penu, nadýchanú, s drobnými bublinkami.
Pôvod kávy
Keď nám dôjde zrnková plantážová káva z Peru, jazdíme pre ňu do regiónu Puno. Leží vo vysokých Andách, na dohľad najväčšieho horského jazera na svete Titicaca. Peruánska káva má tradične vynikajúcu chuť s plným telom, preto ju oceňujú v Japonsku, Európe aj USA. Jej odroda Typica patrí k základným arabikám a hoci má pomerne nízku produktivitu, je preslávená vysokou kvalitou. Na jej pestovanie sa zamerali aj farmári v Andách.
Kvôli sťaženým podmienkam, ktoré vo vysokých horách majú, môžeme povedať, že plantáže udržujú v režime ekologického poľnohospodárstva. Dopraviť na ne priemyselné hnojivá alebo dokonca ošetrujúce postreky je takmer nemožné a mimoriadne drahé. Prevažná väčšina roľníkov obhospodaruje malé políčka, takže starostlivosť o ne aj následnej žatve venujú skutočne veľkú pozornosť.
Bobule kávovníkov, ktoré vyzerajú ako čerešne, sa zberajú v Peru niekoľkokrát po sebe. Zberači za nimi vyrážajú podľa toho, ako dozrievajú. Vo veľkých vreciach ich znášajú k cestám a prevážajú na spracovanie. To spočíva v takzvanom premývaní - plody sa nasypú do vody, pretlačia cez špeciálne plechy (aby sa zbavili dužiny) a až 36 hodín fermentujú v kvasných nádržiach. Potom sa rozprestrú na slnku a sušia.
Ochucovanie čiže aromatizovanie zrnkovej kávy je veľmi jemný proces. Náš pražiar k nemu používa nosné oleje s prírodnou arómou, ktoré aplikuje na zrnká ešte pred pražením. Káva si tak dlhšie zachová svoju vôňu, ktorá sa odráža aj vo výslednej šálke.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠNE V ČOKOLÁDE zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
