

ČOKOLÁDOVÁ rozpustná káva
Čokoládu nemožno nemilovať. Alebo snáď poznáte niekoho, kto si aspoň občas nedopraje čokoládovú tortu, čokoládovú figúrku alebo čokoládovú zmrzlinu? My teda nie. Rozpustná dobrota s príchuťou pokladu starých Aztékov teda nemôže chýbať ani v našej kolekcii vynikajúcich káv. Patrí medzi najpopulárnejšie, takže rýchlo objednávajte!
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Chuť kvalitnej rozpustnej kávy je veľmi podobná zrnkovej. Ak pochádza z ekvádorských plantáží, rozpoznáme v nej prirodzenú nasládlosť a osobité dotyky ovocia. Pridaním čokoládovej arómy sa z nej stáva ešte väčšia lahôdka. Po zaliatí horúcou vodou (nie vriacou!) sa dočkáte aj krásnej cremy.
Pôvod kávy
Región Loja sa nachádza v údolí Cuxibamba na juhu Ekvádoru. Je známy ako centrum umenia a kultúry. Klíma je mierna, teploty sa zvyčajne pohybujú medzi 16 a 30 stupňami celzia. Podnebie Ánd je charakteristické hmlistými ránami a častou oblačnosťou. V apendixe a júli zvyčajne mrholí. Kávovníky pestujú v Ekvádore väčšinou len drobní poľnohospodári, sú jednou z mála možností, ako sa v chudobných oblastiach uživiť. Preto im venujú maximálnu starostlivosť. Káva z Ekvádoru je považovaná za kvalitnú a patrí k vyhľadávaným. V Andách sa pestuje ako arabika, tak robusta.
Instantná káva sa vyrába pomerne jednoduchou technológiou, väčšinou ide o takzvané vymrazovania. Kávové zrnká sú upražené, namleté a extrahované. Výsledný kávový extrakt sa varom redukuje na veľmi silný koncentrát.
Ten je zmrazený a pomocou sublimácie zbavený vody. Tak vzniknú kryštáliky rozpustnej kávy. Stačí ich navážiť a baliť. Pri vymrazovaní sa nemení chemické zloženie kávy, ide totiž o postup založený len na fyzikálnych zákonitostiach.
Instantná káva vyrobená touto metódou má plné telo a prirodzenú, silnú arómu.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90°C. Vriacia voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

NOC PARÍŽA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
