

ČOKOLÁDOVÁ zrnková káva
Čokoládová príchuť patrí k prvým, ktoré naši zákazníci nakupujú. A robia dobre. Vynikajúca arabika z Peru pobozkaná sladko sladkou čokoládou osloví mužov aj ženy, mladých aj mladších, pri práci aj na dovolenke. Odporúčame pripraviť si ju ako cappuccino alebo latté. Ochutená našľahaným mliekom prinesie chvíľku voňavého pokoja.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Pretože sme do čokolády zahalili stopercentnú arabiku z peruánskych plantáží, je jej telo plné, chuť intenzívna a vyvážená a aróma lahodná. Pre odrodu Typica charakteristická nasládlosť sa snúbi s čokoládovým vánkom. Crema je svetlá, hustá, ale elastická a veľmi jemná.
Pôvod kávy
Kávovníky arabské sa pestujú v mnohých zaujímavých odrodách. Jednu z nich - Typica - sme zvolili aj pre výrobu tejto ochutenej kávy. Dáva jej totiž krásne harmonický základ a výborne sa snúbi s prírodnou arómou, ktorou je káva ochutená. Náš pražiar používa zásadne arómu bez syntetických nosičov vôní a počas praženia s ňou pracuje mimoriadne delikátne. Ochutená káva môže byť dochutená buď pred pražením, alebo po ňom. My volíme prvú možnosť, pretože len tak si kávové zrnká uchovajú prirodzenú chuť a vôňu obohatenú o dodanú arómu. Je to síce metóda drahšia a náročnejšia na pražiarov um, ale trocha námahy stojí za to.
Kávu sme priviezli z Peru, regiónu Puno. Plantáže sa tam rozkladajú neďaleko najväčšieho vysokohorského jazera na svete Titicaca. Maloroľníci z Ánd sa pestovaniu kávovníkov venujú celé generácie a tak patrí ich úroda k veľmi ceneným. Pretože hospodária na ťažko dostupných miestach, je ich káva považovaná za organickú. Dopravenie priemyselných hnojív na strmé úbočie by bolo veľmi nákladné aj náročné.
Zber prebieha za sezónu niekoľkokrát, po nej sú bobule kávovníkov spracované premývaním. Nasypú sa do nádrží s vodou, pretlačia drviacim plechom a zbavia sa tak dužiny. Ďalším krokom je fermentácia kávových zŕn v kvasných nádobách, potom prichádza na rad sušenie kávy pod priamym slnkom. Káva sa triedi, balí a odváža na burzu.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
