

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ČOKOLÁDA 34%
Po bielej čokoláde sa vždy len zapráši. Zvlášť, keď obsahuje prírodnú vanilku s plnotučným mliekom a špeciálne, pokiaľ je vyrobená z kvalitného ghanského kakaa. Presne také sú tieto čokoládové šošovky. Niekto ich maškrtí na prechádzke, iný prihodí do kaše, ďalší z nich vyrobí dezert. Vyberte si sami, čo je vám najmilšie, kvalitná biela čokoláda nesklame.
Zloženie
Kakaové maslo 34%, Cukor, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstredené mlieko, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extraktChuť
Čokoládové šošovky biela čokoláda 34% vynikajú krásnou, sladkou a mliečnou chuťou, v ktorej jasne identifikujete voňavú vanilku.
Pôvod
Ghana nie je medzi producentmi kakaa žiadnym nováčikom. Ide o jej hlavnú poľnohospodársku exportnú surovinu, po Pobreží Slonoviny je druhým najväčším vývozcom kakaa na svete. Prvé stromy kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) vysadil vraj v roku 1879 roľník Tetteh Quarshie. Semená priviezol z výpravy do Rovníkovej Guiney a vložil do pôdy v oblasti Mampong neďaleko mesta Accra.
Súčasné ghanské plantáže nebývajú rozľahlejšie ako tri hektáre a roľníci sa stretávali (veľakrát stále stretávajú) so zanedbanou infraštruktúrou, nedostatkom pracovnej sily a ďalšími problémami. Miestna vláda sa dlhodobo, s menším či väčším úspechom, snaží reštrukturalizovať produkciu kakaa, a to náhradami starých stromov za nové, modernizáciou ciest, výstavbou privádzačov, výskumom vplyvu sucha a hnojív na úrodu… Výsledky týchto opatrení sa už začínajú prejavovať v rastúcej produkcii kvalitného ghanského kakaa.
Kým sa však z kakaových bôbov stanú čokoládové šošovky, uplynie dlhá doba. Aby sme celý proces zjednodušili, uvedieme, že na jeho začiatku je pomerne náročný zber kakaovníkových plodov a neľahké „dobývanie“ semien z ich dužiny. Potom prichádza na rad kvasenie, teda fermentácia, kakaových bôbov nasledované sušením. Takto pripravená úroda je prevezená do spracovateľského závodu, kde sú bôby opražené a pomleté. Zložitou technológiou je surovina ďalej upravovaná, až z nej vznikne čisté kakao a kakaové maslo. Obe suroviny sú v rôznych pomeroch zmiešané dohromady, pridáva sa k nim napríklad sušené mlieko, prírodný vanilkový extrakt, cukor a podobne. Zmes je na to potrebné temperovať, chladiť, prelievať, znova zahrievať… tak dlho, kým nedosiahne žiaduce parametre.
Kvalitná čokoláda je nielen chutná, ale aj bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerálne látky. Obozretní by pri konzumácii mali byť len ľudia s alergiami na mlieko, kakao a vanilín.
Čokoládové šošovky sa odporúča skladovať pri teplote 12-20 ºC.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať „len tak“, výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch či fondue.










Energetická hodnota: | 2443 kj / 587 kcal |
Tuky: | 40 g |
z toho nasytených : | 24 g |
Sacharidy: | 48 g |
z toho cukry: | 48 g |
Bielkoviny: | 8,4 g |
Soľ: | 0,31 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
