

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ČOKOLÁDA S KÚSKAMI VANILKY BIO
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organické kakaové maslo, Organické sušené mlieko, Organický vanilkový extrakt, Organické kúsky vanilkyChuť
Čokoládové šošovky Biela čokoláda s kúskami vanilky BIO sú príjemne sladké, hladké až hodvábne, zreteľne v nich identifikujete čerstvú vanilku a mlieko.
Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.
Pôvod
Madagaskar, to nie sú len lemury, baobaby a dlhé, slnkom vyhriate pláže. Štvrtý najväčší ostrov sveta charakterizujú tiež buše, savany, trávnaté porasty, horské lúky a dažďové pralesy. Miestni ľudia si svojho prírodného bohatstva vážia, už v roku 1927 začali budovať sieť chránených území, ako jedni z prvých na svete.
V prirodzených podmienkach, bez využitia priemyselne vyrábaných hnojív či ošetrujúcich prípravkov pestujú Madagaskarčania ako kakaovníky, tak vanilku, z ktorých sú vyrobené tieto šošovky. Avšak pozor - hoci ich všeobecne nazývame čokoládou, odborníci by proti takémuto označeniu mali námietky. Neobsahujú totiž kakaovú hmotu, bez ktorej sa pravá čokoláda nezaobíde, ale kakaové maslo. Ľudia milujúci čokoládu asi ale rozumejú. Biela čokoláda je vyrobená z výrobku pochádzajúceho z kakaových bôbov. Ak je kvalitný a navyše BIO, nemožno mať proti jej konzumácii žiadnych námietok.
Ako sa biela čokoláda vyrába? Na začiatku je vlastne jedno, či z kakaových bôbov zozbieraných na madagaskarských plantážach bude čokoláda biela, mliečna alebo horká. Bôby musia robotníci odsekať od kakaovníkov a vyňať z ich dužiny semená, ktoré nechajú niekoľko dní fermentovať (často priamo na plantáži, v hromadách pod kakaovníkmi, zabalené do listov banánovníkov). Tým bôby získajú charakteristickú čokoládovú arómu a hnedú farbu. Potom putujú do továrne, kde sú upražené, pomleté a zo vzniknutej hmoty so zložitým procesom oddelia kakaový prášok a kakaové maslo. Práve ono je ďalej miešané s cukrom, mliekom a vanilkou. Pretože v bielej čokoláde nie je kakaová pevná látka, nenájdeme v nej skoro žiadny kofeín ani teobromín. Na rozdiel od čokolády mliečnej a horkej.
Na európsky trh bola biela čokoláda uvedená v roku 1936. Postupom času sa menilo jej zloženie, dnes Európska únia stanovuje, že musí obsahovať minimálne 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku.
Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na mlieko, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.
Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu










Energetická hodnota: | 2419 kJ/580 kcal |
Tuky: | 38,3 g |
z toho nasytených : | 22,9 g |
Sacharidy: | 51 g |
z toho cukry: | 51 g |
Vláknina: | 0,1 g |
Bielkoviny: | 7,9 g |
Soľ: | 0,25 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
