Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ​​ČOKOLÁDA S KÚSKAMI VANILKY BIO

Kód: 1576

Čokoládové šošovky z bielej čokolády s kúskami vanilky z Madagaskaru sú ozajstnou lahôdkou. Sú vyrobené z organického kakaového masla, trstinového cukru, sušeného mlieka a vanilky. Mňam! Rozpustite ich v mlieku alebo pridajte do dezertov, ich jemnosť vás uchváti.

Veľké balenia:
Malé balenia:
35,30 € /1000 g 3,55 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Vanilka, Mliečna čokoláda
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, Organické kakaové maslo, Organické sušené mlieko, Organický vanilkový extrakt, Organické kúsky vanilky

Chuť

Čokoládové šošovky Biela čokoláda s kúskami vanilky BIO sú príjemne sladké, hladké až hodvábne, zreteľne v nich identifikujete čerstvú vanilku a mlieko.

Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.

Pôvod

Madagaskar, to nie sú len lemury, baobaby a dlhé, slnkom vyhriate pláže. Štvrtý najväčší ostrov sveta charakterizujú tiež buše, savany, trávnaté porasty, horské lúky a dažďové pralesy. Miestni ľudia si svojho prírodného bohatstva vážia, už v roku 1927 začali budovať sieť chránených území, ako jedni z prvých na svete.

V prirodzených podmienkach, bez využitia priemyselne vyrábaných hnojív či ošetrujúcich prípravkov pestujú Madagaskarčania ako kakaovníky, tak vanilku, z ktorých sú vyrobené tieto šošovky. Avšak pozor - hoci ich všeobecne nazývame čokoládou, odborníci by proti takémuto označeniu mali námietky. Neobsahujú totiž kakaovú hmotu, bez ktorej sa pravá čokoláda nezaobíde, ale kakaové maslo. Ľudia milujúci čokoládu asi ale rozumejú. Biela čokoláda je vyrobená z výrobku pochádzajúceho z kakaových bôbov. Ak je kvalitný a navyše BIO, nemožno mať proti jej konzumácii žiadnych námietok.

Ako sa biela čokoláda vyrába? Na začiatku je vlastne jedno, či z kakaových bôbov zozbieraných na madagaskarských plantážach bude čokoláda biela, mliečna alebo horká. Bôby musia robotníci odsekať od kakaovníkov a vyňať z ich dužiny semená, ktoré nechajú niekoľko dní fermentovať (často priamo na plantáži, v hromadách pod kakaovníkmi, zabalené do listov banánovníkov). Tým bôby získajú charakteristickú čokoládovú arómu a hnedú farbu. Potom putujú do továrne, kde sú upražené, pomleté ​​a zo vzniknutej hmoty so zložitým procesom oddelia kakaový prášok a kakaové maslo. Práve ono je ďalej miešané s cukrom, mliekom a vanilkou. Pretože v bielej čokoláde nie je kakaová pevná látka, nenájdeme v nej skoro žiadny kofeín ani teobromín. Na rozdiel od čokolády mliečnej a horkej.

Na európsky trh bola biela čokoláda uvedená v roku 1936. Postupom času sa menilo jej zloženie, dnes Európska únia stanovuje, že musí obsahovať minimálne 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku.

Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na mlieko, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.

Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch alebo fondue.
Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2419 kJ/580 kcal
Tuky: 38,3 g
z toho nasytených : 22,9 g
Sacharidy: 51 g
z toho cukry: 51 g
Vláknina: 0,1 g
Bielkoviny: 7,9 g
Soľ: 0,25 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%

Toto je panečku maškrtenie, ako sa patrí! Originálna mliečna čokoláda so 42 percentami kakaa rozveselí aj nejzamračenější deň. Okrem toho, že chutí priamo famózne, obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré dvíhajú náladu a dodávajú energiu. Užite si čokoládu zo zeme, ktorá dodáva kakao do celého sveta. Je skvelá v horúcom mlieku, polevách, dezertoch aj len tak k dobrej knižke. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
53,45 € /1000 g 5,35 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU LOS BEJUCOS % DOMINICANA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU LOS BEJUCOS % DOMINICANA

Objavil ju Kolumbus, hovorí sa tam po španielsky a okrem rumu a zázvoru vyváža do sveta famóznu kávu, kakao a čokoládu. Áno, Dominikánska republika je právom považovaná za perlu Karibiku. Pokiaľ ide o spomínané kakao, potom je dôležité spomenúť, že na jeho jedinečnej chuti sa podpisujú pomarančovníky, čerešne, avokádo aj duby, veď pod nimi kakaovníky rastú. Neúnavne a starostlivo sa o nich starajú stovky malí farmári. Ďakujeme! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
40,10 € /1000 g 4,00 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
47,10 € /1000 g 4,70 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »