

Čokoládové šošovky biele s jogurtom
Veľmi lahodná je kombinácia jemnej bielej čokolády a poriadnej porcie jogurtu. Sladkú chuť totiž dopĺňa ľahká kyselkavosť a výsledok pôsobí atraktívne aj nevšedne. Biele čokoládové šošovky s jogurtom môžete prihodiť do raňajkovej kaše alebo rozpustiť v horúcom mlieku. Naším tajným tipom je pribaliť si krabičku so šošovkami na výlet. V náročnom teréne dodajú energiu a vykúzlia úsmev na perách.
Zloženie
Kakaové maslo 38%, Cukor, Sušené mlieko, Jogurtový prášok, Sójový lecitínChuť
Čokoládové šošovky biele s jogurtom v sebe nezaprú ani kvalitnú bielu čokoládu, ani poctivý biely jogurt. V ich chuti nájdete oboje.
Pôvod
Kakao v týchto šošovkách nenájdete, napriek tomu by bez kakaových bôbov nevznikli. Na druhú stranu vďaka tomu neobsahujú ani povzbudzujúci kofeín a teobromín, takže bielu čokoládu môžete maškrtiť s pokojom aj pred spaním.
Kakaovníky sa na Madagaskare pestujú od začiatku 19. storočia, súčasné plantáže nájdeme predovšetkým pozdĺž rieky Bemarivo na severovýchode krajiny a pozdĺž rieky Sambirano na západnom pobreží. Keď sa rieky rozvodnia, prinášajú vysoko úrodnú pôdu z vyšších polôh, tá sa ukladá pri brehoch a kakaovníky (rovnako ako manga, banánovníky a ďalšie plodiny) vďaka tomu veľmi dobre prospievajú. Na rozdiel od iných, madagaskarské kakaovníky plodia po celý rok. A aj keď ostrovný štát svojou produkciou pokrýva iba 1 percento svetového objemu, patrí jeho kakao k najdopytovanejším vôbec. Vyberajú si ho špičkové čokoládovne aj preslávení majstri kuchári.
Kým sa z kakaových bôbov stane kakao či dokonca čokoláda, ak nepovieme biela čokoláda, je potreba veľa práce desiatok aj stoviek ľudských rúk. Už samotný zber plodov kakaovníkov (Theobroma) nie je jednoduchou záležitosťou. Obvykle sa bez mačety nezaobíde. Plody (správne kakaové struky) farmári otvárajú pomocou špeciálneho noža, aby z nich vybrali niekoľko desiatok kakaových bôbov. Už v tejto chvíli môžu poznať, akú kvalitnú úrodu zožali. Bôby nasypú robotníci do nádrží naplnených vodou a nechajú ich 2-5 dní fermentovať. Po pomerne zložitých chemických procesoch, ktorými bôby za starostlivého dozoru robotníkov prejdú, sú vysypané na slnko a sušené. K odberateľom sa dostávajú v jutových vreciach umožňujúcich prístup vzduchu k bôbom.
Keď úroda dorazí do čokoládovne, musia byť bôby upražené a pomleté na kakaovú hmotu. Ide o náročný proces s mnohými zásadnými momentmi, ktoré je potrebné strážiť. Z kakaovej hmoty je potom oddelené kakaové maslo a kakaový prášok. Keď má byť finálnym výrobkom klasická čokoláda, miešajú sa v rôznych pomeroch, s rôznymi ďalšími surovinami a pri rôznych teplotách zase dohromady. V prípade bielej čokolády je využité iba kakaové maslo. Obohacuje sa o sušené mlieko, cukor a ďalšie ingrediencie, ktoré charakterizujú ako jej chuť, tak fyzikálne vlastnosti.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete rozpustiť v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…), môžete ich rozmiešať v kaši, použiť pri výrobe dezertov alebo na prípravu najrôznejších nápojov vrátane likérov.










Energetická hodnota: | 2146 kJ/516 kcal |
Tuky: | 38,3 g |
z toho nasytených : | 22,8 g |
Sacharidy: | 37,1 g |
z toho cukry: | 37,1 g |
Bielkoviny: | 5,7 g |
Soľ: | 0,25 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
