

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%
Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom aromatickej odrody Chuncho, ku ktorým bol pridaný iba nerafinovaný trstinový cukor a plnotučná smotana. Rozplývajú sa na jazyku!
Zloženie
Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové maslo, Organický trstinový cukor, Organické sušené mlieko, Organický sójový lecitínChuť
Čokoládové šošovky BIO Peru origin mliečna 41% chutia veľmi lahodne. Nenájdete v nich ani stopu horkosti, zato objavíte výraznú kakaovú linku doplnenú smotanovou jemnosťou.
Pôvod
Všetci vedia, že v Peru sa vyrábajú najlepšie čokolády na svete. Dokladajú to ako ocenenia v medzinárodných súťažiach, tak predovšetkým záujem spotrebiteľov, ktorý dlhodobo nijako neklesá. Aké tajomstvo sa za tým skrýva? Je ich celý rad, od dlhej histórie pestovania kakaovníkov a spracovania bôbov cez špecifickú chuť kakaa vychádzajúcu z unikátnych prírodných podmienok Amazónie až po lásku, ktorú ku kakau a čokoláde Peruánci chovajú.
Ak k niektorej krajine kakao a čokoláda skutočne patrí, potom je to Peru. Celých 60 percent svetových odrôd kakaa pochádza z povodia Amazonky, Peru je trinásty najväčší vývozca kakaa na svete, a pokiaľ ide o kakao so značkou BIO, potom sa umiestňuje na skvelej druhej priečke. Celá štvrtina peruánskej produkcie získava certifikát organickej alebo Fair Trade potraviny.
Informácie o tom, kto ako prvý „objavil“ kakaové bôby, sa líšia. Najstaršie dôkazy ale smerujú k Inkom a Mayom, ktorí z nich pripravovali posilňujúci nápoj. Od nich sa to naučili španielski konkvistátori a od tých potom zvyšok Európy. Je tiež pozoruhodné, že Mayovia, Aztékovia a Olmékovia z bôbov vyrábali kvasený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatne kvasenie, teda fermentácia, je pre chuť kakaa a vo výsledku aj čokolády úplne zásadná.
Fermentované potraviny (jogurty, kyslá kapusta, kimchi alebo pivo, víno a káva) majú zvláštne kúzlo. A zrejme je podobne účinné aj vo svete kakaa, ktoré procesom fermentácie tiež prechádza. Kakaové bôby vybraté z plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao) je na rozvinutie chuti a arómy nutné ponechať niekoľko dní kvasiť. „Proces fermentácie je veľmi dôležitým krokom pre vývoj prekurzorov čokoládovej chuti, ktoré je možné pripísať metabolizmu sukcesných organizmov,“ píše napríklad web intechopen.com s tým, že surové kakao má extrémne horkú a zvieravú chuť, ktorú práve fermentácia zjemní a vyladí.
Takto pripravené a usušené kakaové bôby sa zvážajú do tovární, kde z nich po upražení a rozomletí vzniká kakaový prášok a kakaové maslo. Od nich je k čokoláde ešte ďaleko. Čokoládovne s oboma surovinami pracujú tak, že k nim pridávajú ďalšie ingrediencie, všetko dlho miešajú, zahrievajú, chladia – kým nevyrobia čokoládu v podobe tabuľky, figúrky, šošoviek a podobne. Čím viac kakaovej hmoty čokoláda obsahuje, tým je jej chuť intenzívnejšia.
Čokoláda je považovaná za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny. Nachádza sa v nej tiež povzbudzujúci teobromín. Na záver spomeňme, že opatrní by pri konzumácii čokolády mali byť ľudia alergickí na mlieko, kakao a vanilín.
Čokoládové šošovky sa odporúča skladovať pri teplote 12-20 ºC.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať „len tak“, výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 465 kj / 592 kcal |
Tuky: | 41 g |
z toho nasytených : | 25 g |
Sacharidy: | 48 g |
z toho cukry: | 46 g |
Bielkoviny: | 6,5 g |
Soľ: | 0,21 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS zrnková káva

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva
