Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%

Kód: 1709

Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom aromatickej odrody Chuncho, ku ktorým bol pridaný iba nerafinovaný trstinový cukor a plnotučná smotana. Rozplývajú sa na jazyku!

Veľké balenia:
Malé balenia:
34,20 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Región
Región:
Cuzco
Chuť
Chuť:
Mliečna, Jemná
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové maslo, Organický trstinový cukor, Organické sušené mlieko, Organický sójový lecitín

Chuť

Čokoládové šošovky BIO Peru origin mliečna 41% chutia veľmi lahodne. Nenájdete v nich ani stopu horkosti, zato objavíte výraznú kakaovú linku doplnenú smotanovou jemnosťou.

Pôvod

Všetci vedia, že v Peru sa vyrábajú najlepšie čokolády na svete. Dokladajú to ako ocenenia v medzinárodných súťažiach, tak predovšetkým záujem spotrebiteľov, ktorý dlhodobo nijako neklesá. Aké tajomstvo sa za tým skrýva? Je ich celý rad, od dlhej histórie pestovania kakaovníkov a spracovania bôbov cez špecifickú chuť kakaa vychádzajúcu z unikátnych prírodných podmienok Amazónie až po lásku, ktorú ku kakau a čokoláde Peruánci chovajú.

Ak k niektorej krajine kakao a čokoláda skutočne patrí, potom je to Peru. Celých 60 percent svetových odrôd kakaa pochádza z povodia Amazonky, Peru je trinásty najväčší vývozca kakaa na svete, a pokiaľ ide o kakao so značkou BIO, potom sa umiestňuje na skvelej druhej priečke. Celá štvrtina peruánskej produkcie získava certifikát organickej alebo Fair Trade potraviny.

Informácie o tom, kto ako prvý „objavil“ kakaové bôby, sa líšia. Najstaršie dôkazy ale smerujú k Inkom a Mayom, ktorí z nich pripravovali posilňujúci nápoj. Od nich sa to naučili španielski konkvistátori a od tých potom zvyšok Európy. Je tiež pozoruhodné, že Mayovia, Aztékovia a Olmékovia z bôbov vyrábali kvasený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatne kvasenie, teda fermentácia, je pre chuť kakaa a vo výsledku aj čokolády úplne zásadná.

Fermentované potraviny (jogurty, kyslá kapusta, kimchi alebo pivo, víno a káva) majú zvláštne kúzlo. A zrejme je podobne účinné aj vo svete kakaa, ktoré procesom fermentácie tiež prechádza. Kakaové bôby vybraté z plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao) je na rozvinutie chuti a arómy nutné ponechať niekoľko dní kvasiť. „Proces fermentácie je veľmi dôležitým krokom pre vývoj prekurzorov čokoládovej chuti, ktoré je možné pripísať metabolizmu sukcesných organizmov,“ píše napríklad web intechopen.com s tým, že surové kakao má extrémne horkú a zvieravú chuť, ktorú práve fermentácia zjemní a vyladí.

Takto pripravené a usušené kakaové bôby sa zvážajú do tovární, kde z nich po upražení a rozomletí vzniká kakaový prášok a kakaové maslo. Od nich je k čokoláde ešte ďaleko. Čokoládovne s oboma surovinami pracujú tak, že k nim pridávajú ďalšie ingrediencie, všetko dlho miešajú, zahrievajú, chladia – kým nevyrobia čokoládu v podobe tabuľky, figúrky, šošoviek a podobne. Čím viac kakaovej hmoty čokoláda obsahuje, tým je jej chuť intenzívnejšia.

Čokoláda je považovaná za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny. Nachádza sa v nej tiež povzbudzujúci teobromín. Na záver spomeňme, že opatrní by pri konzumácii čokolády mali byť ľudia alergickí na mlieko, kakao a vanilín.

Čokoládové šošovky sa odporúča skladovať pri teplote 12-20 ºC.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. .

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať „len tak“, výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 465 kj / 592 kcal
Tuky: 41 g
z toho nasytených : 25 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Bielkoviny: 6,5 g
Soľ: 0,21 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Horúca čokoláda z Dominikánskej Republiky vám dodá tú správnu náladu a energiu. Tento nápoj je obohatený o prírodný trstinový cukor, ktorý pridá na lahodnosti nápoja. Čokoládový nápoj je špeciálne pripravený z BIO ingrediencií. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
24,30 € /1000 g 2,45 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na zoznam svojich Must have. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
26,15 € /1000 g 2,60 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY PERU ORIGIN HORKÁ 61%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY PERU ORIGIN HORKÁ 61%

Čokoládové kôstky s báječne vyváženou chuťou čistých kakaových bôbov môžete rozpustiť v horúcom mlieku, môžete ich pridať do raňajkovej kaše alebo si ich ako zdravú desiatu nasypať na ovocný šalát. Každému pokrmu aj nápoju pridajú atraktívnu čokoládovú horkosť, ľahkú sladkosť a miernu korenenosť. Iste poteší aj nula percent alergénov, zato vysoký podiel kakaovej hmoty! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
31,10 € /1000 g 3,10 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »