Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%

Kód: 1709

Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom aromatickej odrody Chuncho, ku ktorým bol pridaný iba nerafinovaný trstinový cukor a plnotučná smotana. Rozplývajú sa na jazyku!

Veľké balenia:
Malé balenia:
34,20 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 20. 6. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Región
Región:
Cuzco
Chuť
Chuť:
Mliečna, Jemná
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové maslo, Organický trstinový cukor, Organické sušené mlieko, Organický sójový lecitín

Chuť

Čokoládové šošovky BIO Peru origin mliečna 41% chutia veľmi lahodne. Nenájdete v nich ani stopu horkosti, zato objavíte výraznú kakaovú linku doplnenú smotanovou jemnosťou.

Pôvod

Všetci vedia, že v Peru sa vyrábajú najlepšie čokolády na svete. Dokladajú to ako ocenenia v medzinárodných súťažiach, tak predovšetkým záujem spotrebiteľov, ktorý dlhodobo nijako neklesá. Aké tajomstvo sa za tým skrýva? Je ich celý rad, od dlhej histórie pestovania kakaovníkov a spracovania bôbov cez špecifickú chuť kakaa vychádzajúcu z unikátnych prírodných podmienok Amazónie až po lásku, ktorú ku kakau a čokoláde Peruánci chovajú.

Ak k niektorej krajine kakao a čokoláda skutočne patrí, potom je to Peru. Celých 60 percent svetových odrôd kakaa pochádza z povodia Amazonky, Peru je trinásty najväčší vývozca kakaa na svete, a pokiaľ ide o kakao so značkou BIO, potom sa umiestňuje na skvelej druhej priečke. Celá štvrtina peruánskej produkcie získava certifikát organickej alebo Fair Trade potraviny.

Informácie o tom, kto ako prvý „objavil“ kakaové bôby, sa líšia. Najstaršie dôkazy ale smerujú k Inkom a Mayom, ktorí z nich pripravovali posilňujúci nápoj. Od nich sa to naučili španielski konkvistátori a od tých potom zvyšok Európy. Je tiež pozoruhodné, že Mayovia, Aztékovia a Olmékovia z bôbov vyrábali kvasený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatne kvasenie, teda fermentácia, je pre chuť kakaa a vo výsledku aj čokolády úplne zásadná.

Fermentované potraviny (jogurty, kyslá kapusta, kimchi alebo pivo, víno a káva) majú zvláštne kúzlo. A zrejme je podobne účinné aj vo svete kakaa, ktoré procesom fermentácie tiež prechádza. Kakaové bôby vybraté z plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao) je na rozvinutie chuti a arómy nutné ponechať niekoľko dní kvasiť. „Proces fermentácie je veľmi dôležitým krokom pre vývoj prekurzorov čokoládovej chuti, ktoré je možné pripísať metabolizmu sukcesných organizmov,“ píše napríklad web intechopen.com s tým, že surové kakao má extrémne horkú a zvieravú chuť, ktorú práve fermentácia zjemní a vyladí.

Takto pripravené a usušené kakaové bôby sa zvážajú do tovární, kde z nich po upražení a rozomletí vzniká kakaový prášok a kakaové maslo. Od nich je k čokoláde ešte ďaleko. Čokoládovne s oboma surovinami pracujú tak, že k nim pridávajú ďalšie ingrediencie, všetko dlho miešajú, zahrievajú, chladia – kým nevyrobia čokoládu v podobe tabuľky, figúrky, šošoviek a podobne. Čím viac kakaovej hmoty čokoláda obsahuje, tým je jej chuť intenzívnejšia.

Čokoláda je považovaná za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny. Nachádza sa v nej tiež povzbudzujúci teobromín. Na záver spomeňme, že opatrní by pri konzumácii čokolády mali byť ľudia alergickí na mlieko, kakao a vanilín.

Čokoládové šošovky sa odporúča skladovať pri teplote 12-20 ºC.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. .

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať „len tak“, výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 465 kj / 592 kcal
Tuky: 41 g
z toho nasytených : 25 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Bielkoviny: 6,5 g
Soľ: 0,21 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne intenzívne, aby sme uchovali jej dokonalé hladké telo a ovocnú arómu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
38,90 € /1000 g 3,90 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 20. 6. 2024

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Naozaj ste ešte neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rýchlo napraviť! Sopečná pôda stredoamerickej krajiny dáva tamojšej arabike plnú, ušľachtilú chuť. V prípade sorty San Raffael z regiónu Tarrazu je dojem umocnený zamatovo sladkými tónmi karamelu. Zverte svoje chuťové bunky odborníkom, veď na Kostarike rastie 400 miliónov kávovníkov! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
37,50 € /1000 g 3,75 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 20. 6. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnícka rozprávka! Táto plantážová káva z južného pobrežia Kuby sa môže pochváliť takmer nulovou aciditou, ale plnou chuťou citeľným čokoládovým a karamelovým zafarbením. Pohorie Sierra Maestra, v ktorom sa narodila, jej dalo do vienka sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Keď si ju skutočne vychutnáte, objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
35,65 € /1000 g 3,55 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do piatku, 21. 6. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »