Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%

Kód: 1709

Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom aromatickej odrody Chuncho, ku ktorým bol pridaný iba nerafinovaný trstinový cukor a plnotučná smotana. Rozplývajú sa na jazyku!

Veľké balenia:
Malé balenia:
34,20 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Región
Región:
Cuzco
Chuť
Chuť:
Mliečna, Jemná
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové maslo, Organický trstinový cukor, Organické sušené mlieko, Organický sójový lecitín

Chuť

Čokoládové šošovky BIO Peru origin mliečna 41% chutia veľmi lahodne. Nenájdete v nich ani stopu horkosti, zato objavíte výraznú kakaovú linku doplnenú smotanovou jemnosťou.

Pôvod

Všetci vedia, že v Peru sa vyrábajú najlepšie čokolády na svete. Dokladajú to ako ocenenia v medzinárodných súťažiach, tak predovšetkým záujem spotrebiteľov, ktorý dlhodobo nijako neklesá. Aké tajomstvo sa za tým skrýva? Je ich celý rad, od dlhej histórie pestovania kakaovníkov a spracovania bôbov cez špecifickú chuť kakaa vychádzajúcu z unikátnych prírodných podmienok Amazónie až po lásku, ktorú ku kakau a čokoláde Peruánci chovajú.

Ak k niektorej krajine kakao a čokoláda skutočne patrí, potom je to Peru. Celých 60 percent svetových odrôd kakaa pochádza z povodia Amazonky, Peru je trinásty najväčší vývozca kakaa na svete, a pokiaľ ide o kakao so značkou BIO, potom sa umiestňuje na skvelej druhej priečke. Celá štvrtina peruánskej produkcie získava certifikát organickej alebo Fair Trade potraviny.

Informácie o tom, kto ako prvý „objavil“ kakaové bôby, sa líšia. Najstaršie dôkazy ale smerujú k Inkom a Mayom, ktorí z nich pripravovali posilňujúci nápoj. Od nich sa to naučili španielski konkvistátori a od tých potom zvyšok Európy. Je tiež pozoruhodné, že Mayovia, Aztékovia a Olmékovia z bôbov vyrábali kvasený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatne kvasenie, teda fermentácia, je pre chuť kakaa a vo výsledku aj čokolády úplne zásadná.

Fermentované potraviny (jogurty, kyslá kapusta, kimchi alebo pivo, víno a káva) majú zvláštne kúzlo. A zrejme je podobne účinné aj vo svete kakaa, ktoré procesom fermentácie tiež prechádza. Kakaové bôby vybraté z plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao) je na rozvinutie chuti a arómy nutné ponechať niekoľko dní kvasiť. „Proces fermentácie je veľmi dôležitým krokom pre vývoj prekurzorov čokoládovej chuti, ktoré je možné pripísať metabolizmu sukcesných organizmov,“ píše napríklad web intechopen.com s tým, že surové kakao má extrémne horkú a zvieravú chuť, ktorú práve fermentácia zjemní a vyladí.

Takto pripravené a usušené kakaové bôby sa zvážajú do tovární, kde z nich po upražení a rozomletí vzniká kakaový prášok a kakaové maslo. Od nich je k čokoláde ešte ďaleko. Čokoládovne s oboma surovinami pracujú tak, že k nim pridávajú ďalšie ingrediencie, všetko dlho miešajú, zahrievajú, chladia – kým nevyrobia čokoládu v podobe tabuľky, figúrky, šošoviek a podobne. Čím viac kakaovej hmoty čokoláda obsahuje, tým je jej chuť intenzívnejšia.

Čokoláda je považovaná za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny. Nachádza sa v nej tiež povzbudzujúci teobromín. Na záver spomeňme, že opatrní by pri konzumácii čokolády mali byť ľudia alergickí na mlieko, kakao a vanilín.

Čokoládové šošovky sa odporúča skladovať pri teplote 12-20 ºC.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. .

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať „len tak“, výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 465 kj / 592 kcal
Tuky: 41 g
z toho nasytených : 25 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Bielkoviny: 6,5 g
Soľ: 0,21 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva

Káva s plným telom a zmyselnou chuťou vína a ovocia. Na takú už teraz nemusíte do najlepšej kaviarne v meste. Pripravte si ju doma! Akonáhle ju objednáte, hneď ju upražíme a okamžite pošleme na váš stôl. Keď budete venovať pozornosť správnemu mletiu a príprave, čaká na vás skvostná šálka s kompaktnou cremou a bohatou arómou. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
30,10 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
36,75 € /1000 g 3,70 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
47,10 € /1000 g 4,70 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »