

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%
Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia.
Zloženie
Kakaová hmota Ekvádor 64%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extraktCHUŤ
Čokoládové šošovky Ekvádor sú horké, chuťový dojem je však s nádychom sviežosti a podtónom sladkého banánu.
PÔVOD
Repúblika del Ecuador je s pestovaním kakaa veľmi úzko spätá. Rovníkový štát síce produkuje samotné 4 percentá objemu kakaa, ale pokiaľ ide o kvalitné kakao, podieľa sa na svetovej produkcii zo 70 percent. Jeho kakao, radené do vyššej akostnej triedy je mimoriadne jemné.
Pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) má pre obyvateľov Ekvádoru význam nielen ako zdroj vynikajúceho kakaa, ale aj ako kultúrny a sociálny fenomén. Družstvá spojujúce malých roľníkov totiž dbajú na odpovedajúcu výkupnú cenu (samozrejme aj kvalitu ponúkané komodity) a časť zisku vracajú späť do života väčšinou veľmi chudých rodín. Samozrejme treba dodať, že krajina exportovala "čierne zlato", ako nazývajú obyvatelia kakao, celých 250 rokov, než niekoho napadlo vyrábať z nej pravú ekvádorskú čokoládu. Jej zdrojom sú kakaové bôby zbierané z kakaovníkov druhu Arriba. Semená vynikajú jemnou, kvetinovo-ovocnou arómou.
Pôvodne indiánsky štát, ktorý bol v roku 1534 dobytý Španielmi a v 20.storočí prešiel politickou destabilizáciou, dodnes bojuje s obrovským zadlžením. Poľnohospodársku pôdu vlastní zo 40 percent niekoľko málo bohatých statkárov, celých 2/3 rodinných fariem obhospodarujú veľmi malé plochy. Tie ich ťažko uživia, takže veľa roľníkov sa sťahuje do veľkých miest, od nich si sľubujú lepší zárobok. Bohužiaľ často končia v brlohu.
Čokoláda z Ekvádoru si získala povesť jednej z najlepších na svete až v súčasnej dobe. Zbiera úspechy v medzinárodných súťažiach a zbiera medaile. Každý turista, ktorý Ekvádor navštívi, narazí na letisku, tržniciach a v miestnych obchodoch na ponuku fantastickej čokolády. Kakaové bôby sa spracovávajú najčastejšie v oblastiach Mania, Los Rios a El Oro.
Od semien kakaovníkov pravých k čokoláde vedie naozaj dlhá cesta. Kakaové bôby vyvinuté z luskov a očistené od dužiny nechávajú sa niekoľko dní fermentovať a sušiť. Ďalším krokom je praženie, drvenie a mletie. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je potrebné oddeliť kakaové maslo a samotné kakao. Z obidvoch ingrediencií sa neskôr vyrába čokoláda. Medzi technologickými postupmi nájdeme emulgáciu, hnetenie, šľahanie, temperovanie, chladenie...
Možno je prekvapivé, že čokoláda v pevnom skupenstve je známa až od roku 1847. Do tej doby bolo kakao pridávané do nápojov, najčastejšie do vody. Ako úžasne chutí v mlieku, zistili ľudia až v 18. storočí. Napriek tomu, že kakao bolo preukázateľne konzumované už okolo roku 600. Dôvodov prečo si čokoládu dopriať, je veľa. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok pomáha čokoláda udržať dobrú náladu a prináša pozitívnu energiu. Nie nadarmo stojí kakao na zozname takzvaných superpotravín a s čokoládou sú vybavení astronauti na svojich cestách do vesmíru.
Čokoládové šošovky Ekvádor Origin sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilin. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín. Skladujte pri teplote 12-20°C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2317 kj / 558 kcal |
Tuky: | 41,9 g |
z toho nasytených : | 25,7 g |
Sacharidy: | 37,7 g |
z toho cukry: | 34,3 g |
Bielkoviny: | 7,4 g |
Soľ: | 0,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%
