Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Kód: 1146

Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia.

Veľké balenia:
Malé balenia:
36,75 € /1000 g 3,70 € /100 g
Dodáme do stredy, 14. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Ekvádor
Región
Región:
Guayaquil
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Ekvádor 64%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extrakt

CHUŤ

Čokoládové šošovky Ekvádor sú horké, chuťový dojem je však s nádychom sviežosti a podtónom sladkého banánu.

PÔVOD

Repúblika del Ecuador je s pestovaním kakaa veľmi úzko spätá. Rovníkový štát síce produkuje samotné 4 percentá objemu kakaa, ale pokiaľ ide o kvalitné kakao, podieľa sa na svetovej produkcii zo 70 percent. Jeho kakao, radené do vyššej akostnej triedy je mimoriadne jemné.

Pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) má pre obyvateľov Ekvádoru význam nielen ako zdroj vynikajúceho kakaa, ale aj ako kultúrny a sociálny fenomén. Družstvá spojujúce malých roľníkov totiž dbajú na odpovedajúcu výkupnú cenu (samozrejme aj kvalitu ponúkané komodity) a časť zisku vracajú späť do života väčšinou veľmi chudých rodín. Samozrejme treba dodať, že krajina exportovala "čierne zlato", ako nazývajú obyvatelia kakao, celých 250 rokov, než niekoho napadlo vyrábať z nej pravú ekvádorskú čokoládu. Jej zdrojom sú kakaové bôby zbierané z kakaovníkov druhu Arriba. Semená vynikajú jemnou, kvetinovo-ovocnou arómou.

Pôvodne indiánsky štát, ktorý bol v roku 1534 dobytý Španielmi a v 20.storočí prešiel politickou destabilizáciou, dodnes bojuje s obrovským zadlžením. Poľnohospodársku pôdu vlastní zo 40 percent niekoľko málo bohatých statkárov, celých 2/3 rodinných fariem obhospodarujú veľmi malé plochy. Tie ich ťažko uživia, takže veľa roľníkov sa sťahuje do veľkých miest, od nich si sľubujú lepší zárobok. Bohužiaľ často končia v brlohu.

Čokoláda z Ekvádoru si získala povesť jednej z najlepších na svete až v súčasnej dobe. Zbiera úspechy v medzinárodných súťažiach a zbiera medaile. Každý turista, ktorý Ekvádor navštívi, narazí na letisku, tržniciach a v miestnych obchodoch na ponuku fantastickej čokolády. Kakaové bôby sa spracovávajú najčastejšie v oblastiach Mania, Los Rios a El Oro.

Od semien kakaovníkov pravých k čokoláde vedie naozaj dlhá cesta. Kakaové bôby vyvinuté z luskov a očistené od dužiny nechávajú sa niekoľko dní fermentovať a sušiť. Ďalším krokom je praženie, drvenie a mletie. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je potrebné oddeliť kakaové maslo a samotné kakao. Z obidvoch ingrediencií sa neskôr vyrába čokoláda. Medzi technologickými postupmi nájdeme emulgáciu, hnetenie, šľahanie, temperovanie, chladenie...

Možno je prekvapivé, že čokoláda v pevnom skupenstve je známa až od roku 1847. Do tej doby bolo kakao pridávané do nápojov, najčastejšie do vody. Ako úžasne chutí v mlieku, zistili ľudia až v 18. storočí. Napriek tomu, že kakao bolo preukázateľne konzumované už okolo roku 600. Dôvodov prečo si čokoládu dopriať, je veľa. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok pomáha čokoláda udržať dobrú náladu a prináša pozitívnu energiu. Nie nadarmo stojí kakao na zozname takzvaných superpotravín a s čokoládou sú vybavení astronauti na svojich cestách do vesmíru.

Čokoládové šošovky Ekvádor Origin sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilin. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín. Skladujte pri teplote 12-20°C. 

Účinky kávy

Vanilka
Účinky rooibosu

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2317 kj / 558 kcal
Tuky: 41,9 g
z toho nasytených : 25,7 g
Sacharidy: 37,7 g
z toho cukry: 34,3 g
Bielkoviny: 7,4 g
Soľ: 0,08 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú a ku všetkému organickú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
37,80 € /1000 g 3,80 € /100 g
Dodáme do stredy, 14. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na zoznam svojich Must have. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
23,40 € /1000 g 2,35 € /100 g
Dodáme do stredy, 14. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné kombinácie chutí, nie je tak zrejmé. Avšak je úplne isté, že sa k nim čoskoro pridáte. Stačí ochutnať mliečnu čokoládu so slaným karamelom, a ste lapení. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
30,70 € /1000 g 3,05 € /100 g
Dodáme do stredy, 14. 6. 2023
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »